Hellas ønsker å anskaffe 12 fly Rafale

I følge informasjon som sirkulerer på greske sosiale nettverk, har Athen åpnet diskusjoner med Paris med sikte på å anskaffe en skvadron med fly Rafaleeller 12 enheter. Det er ikke offentliggjort noen bekreftelse fra verken greske eller franske myndigheter, men opplysningene er langt fra grunnløse. Faktisk en enkel skvadron av Rafale ville alene være i stand til å forstyrre maktbalansen i Egeerhavet mot tyrkiske luft-, marine- og luftvernstyrker.

Mens Ankara har formalisert seg en ny ordre for S400-flysystemer, Athen, som forblir i uingen dødelapp det virker med hensyn til kostnadene for Naval Group FDI-fregatter, kunne vende seg til en ny løsning for å kompensere for dens numeriske underlegenhet mot de tyrkiske marine- og luftstyrkene. I følge greske forsvarsjournalister er de franske og greske myndighetene i samtaler om anskaffelse av 12 kampfly Rafale av det hellenske luftvåpenet, i en manøver som ville gjøre det mulig, i det minste for en tid, å snu maktbalansen i Egeerhavet.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler