For å finansiere Tempest-programmet, kunne London dele sin flåte på F2B med 35

I 2010 rettferdiggjorde Royal Air Force delvis tilbaketrekkingen av sine 72 Harriers fra tjeneste med at implementeringen av en så liten flyflåte var både komplisert og veldig kostbar. Det er imidlertid akkurat det som sannsynligvis vil skje i årene som kommer, siden ifølge britisk presse vil regjeringen i Boris Johnson vil seriøst vurdere å halvere flåten på 2 F138B, hvis anskaffelse var planlagt i første halvdel av produksjonstiden til det amerikanske flyet. Besparelsene, som representerer minst 8 milliarder pund på det enkle anskaffelsesbudsjettet, vil deretter bli allokert til Tempest-programmet, hvis idriftsettelse opprettholdes for 2035. Emnet hadde dessuten vært allerede diskutert for to år siden før valget av Boris Johnson.

Som vi diskuterte i går, den britiske regjeringen, som står overfor enorme budsjettmessige spenninger knyttet til Covid19-krisen, må ta tøffe avgjørelser, spesielt for de britiske hærene som allerede har blitt hardt testet av påfølgende utplasseringer i Irak og Afghanistan i løpet av det foregående tiåret. London ville faktisk vurdert å utstyre seg ikke med en global hær, som er i stand til å gripe inn i alle områder, men med en hær som er spesialisert på å støtte allierte styrker, enten det er i form av brannstøtte, logistisk støtte eller cyberstøtte. I denne modellen vil en flåte på 80 fly være tilstrekkelig til å bevæpne de to hangarskipene i Queen Elizabeth-klassen med 2 fly per skip.

F 35B Queen Elizabeth Defense News | Militære allianser | Jagerfly
For å finansiere Tempest-programmet kunne London halvere flåten på F2B 35

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler