Til tross for tysk mekling, øker spenningene mellom Hellas og Tyrkia

På slutten av toppmøtet mellom EUs utenriksministre om temaet spenninger i det østlige Middelhavet organisert etter anmodning fra Athen, var Berlin svært kritisk til sende franske skip og fly Rafale i Egeerhavet, for å prøve å legge press på den tyrkiske presidenten og få slutt på gassleteoppdraget til det tyrkiske skipet Orus Reis og dets militære eskorte. For det tyske kanselliet, stort sett overbevist om fordelene ved forhandlinger og myk makt, ga Frankrikes holdning bare bensin på bålet i det allerede eksplosive forholdet mellom de to landene. Under møtet mellom Tysklands forbundskansler Angela Merkel og hennes franske kollega Emmanuel Macron på Fort Brégançon forrige uke, hadde ikke tyske posisjoner utviklet seg, selv om de to europeiske lederne forsøkte å hevde den komplementære karakteren til de to initiativene.

Og i morges kunne Berlin kanskje trodd at det var riktig, og trakk Tyrkiske og greske representanter lover å starte forhandlinger. Men gleden ble kortvarig. Noen minutter etter denne kunngjøringen bekreftet Tyrkias president RT Erdogan det landet ville ikke inngi noen innrømmelser angående gasspåstandene i det østlige Middelhavet, og legger til, som vanlig, at enhver "feil" fra Hellas sin side ville føre til "dets ruin", med hans egne ord. Og hans utenriksminister la til at hvis Hellas forsøkte å motsette seg det, ville Tyrkia øke utplasseringen og øvelsene i hele området, en måte å utgjøre en trussel ikke bare for de kypriotiske gassfeltene, men også på de greske øyene som ligger rundt Egeerhavet. og Det joniske hav.

Mirage2000 5 fra Hellenic Air Force Defense News | Tyskland | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Hvis luftforsvaret bruker rundt femti Mirage-2000-tallet, er mange i dag immobilisert på grunn av mangel på vedlikehold på grunn av det lave budsjettet til de hellenske hærene

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler