Utviklingen av Kinas teknologiske og industrielle evner bekymrer Pentagon

Hvert år publiserer USAs forsvarsminister for Kongressen, en rapport om sikkerhet og teknologisk utvikling i Folkerepublikken Kina. I løpet av de siste årene har dette forholdet blitt mer og mer presserende på mange aspekter, for eksempel bygging og rask implementering av midler for nektelse av tilgang på de kinesiske kystene og i Kinahavet, utvidelsen av Beijing-flåten, samt som om den dyptgripende utviklingen som finner sted innenfor People's Liberation Army. For første gang i år, mens spenningen mellom Washington og Beijing er på sitt høyeste, sier rapporten eksplisitt at USA har mistet, mot Kina, den teknologiske og operasjonelle fordelen på visse områder, som luft- og antimissilforsvar, kampdroner, ballistiske våpen og kryssermissiler, og, som vi allerede hadde dekket for noen dager siden, innen den militære marineindustrien.

I tillegg til disse områdene der kinesisk militær-industriell dynamikk effektivt overgår USAs uten den minste mulige tvist, fremhever rapporten også flere bemerkelsesverdige fremskritt i gang eller planlagt av Beijing i årene som kommer. Blant dem anslår DoD det Kina vil doble antallet kjernefysiske stridshoder det neste tiåret som tjenestegjorde i sine væpnede styrker, som vil øke fra 200 til 400 atomstridshoder innen 2030 ifølge amerikanske analytikere. Selv om dette tallet vil forbli mye lavere enn de 3600 atomstridshoder som Washington og Moskva vil ha, representerer det likevel en grunn til bekymring for DoD, som frykter en gjenopptakelse av våpenkappløpet, spesielt når det gjelder atomvåpen i verden. Til tross for amerikansk press, ønsker ikke kinesiske myndigheter å slutte seg til New Start-avtalene mellom USA og Russland, noe som vil begrense deres egen kapasitet til å øke sitt atomvåpenarsenal, bedømt, sannsynligvis med gode argumenter, at de to landene allerede har en overdreven atomfordel i forhold til den geopolitiske virkeligheten de representerer. La oss huske, i denne forbindelse; at Kina i dag har færre atomstridshoder enn Frankrike, som har 300 våpen, og omtrent like mange som Storbritannia, som har 215.

Dongfeng 41 ICBM Kina Defense News | Atomvåpen | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Det kinesiske interkontinentale atommissilet DF2017 ble tatt i bruk i 41 og kan nå mål 15.000 10 km unna og skyte opp til 20 MIRV-er med en kraft fra 150 til XNUMX kilotonn.

Rapporten forsøker også å beskrive den pågående utviklingen innenfor PLA når det gjelder doktrine, som, i likhet med det som gjaldt i USA og Europa, fra en "infosentrisk" doktrine til en doktrine sentrert rundt delt intelligens, som gjør omfattende bruk av kunstig intelligens, cloud computing, big data og, naturligvis, kommunikasjonsnettverk. Denne endringen er spesielt bekymringsfull Pentagon, som har gjort denne doktrinen til hjertet av dens operasjonelle fordel for de kommende årene. Det ser derfor ut til at Beijing er fast bestemt på ikke å la Washington ta ledelsen på dette området. Fra da av vil den potensielle maktbalansen mellom de væpnede styrkene til de to supermaktene bli evaluert, som det som ble gjort tidligere, spesielt på grunnlag av numeriske krefter, ingen aktører som har en teknologisk eller doktrinær fordel som er tilstrekkelig markert til å gjøre forskjell.

Det gjenstår åpenbart erfaringen fra kamp og militære operasjoner i stor skala, et område hvor de amerikanske styrkene har en meget klar fordel over de kinesiske styrkene, som ikke har opplevd et stort engasjement siden den kinesisk-vietnamesiske krigen i 1979. Dermed , i marinedomenet, hvis Beijing faktisk har et større antall skip og ubåter i tjeneste, med 350 enheter sammenlignet med 293 for den amerikanske marinen, er erfaringen til den kinesiske marinen når det gjelder operasjoner oseanisk marine eller effektiv kraftprojeksjon, svært begrenset, om ikke null. Selv i dag opererer dens store marineenheter svært sjelden utenfor dekningssonen til kinesisk luftfart. Likeledes har den kinesiske marinen hatt liten mulighet til å trene med erfarne store mariner utenfor den russiske stillehavsflåten. Det er imidlertid ingen garanti for at erfaringen som vestlige flåter har oppnådd i disse områdene sannsynligvis vil kompensere for den økende numeriske underlegenheten som Kina står overfor, som dessuten har alle muligheter til å operere, effektivt, nærmere sine rangeringer enn USAs. .

kinesisk hangarskip liaoning Defense News | Atomvåpen | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Selv om den kinesiske flåten har vokst betraktelig de siste årene, fortsetter den å operere hovedsakelig kun i nærheten av hjemmehavnene, under dekke av landbasert kinesisk luftfart.

Uansett, rapporten som ble presentert av DoD i år til kongressen viser at Kina fra nå av utvilsomt er en svært alvorlig konkurrent, og en potensiell motstander å frykte hvis en konflikt skulle bryte ut, som krever raske tilpasninger av amerikanske styrker , for ikke raskt å bli etterlatt på flere kritiske områder. Han ber også om at den amerikanske forsvarsdoktrinen nå skal artikuleres med det formål å motvirke kinesisk militærmakt, som den kinesiske doktrinen, designet for å oppnå fordelen over tid over statene - United og deres allierte. På denne måten er det i tråd med pågående diskusjoner, enten det er i Pentagon, US Navy, US Air Force og Marine Corps, som alle følger nøye med på nåværende og fremtidig utvikling innen de væpnede styrkene i Beijing, og løsningene. skal implementeres for å kunne nøytralisere dem. Mens USAs forsvarsbudsjett allerede har nådd et tak som ikke forventes å endre seg, er handlingsrommet for militæret så vel som for amerikanske parlamentarikere nå svært smalt. Selvfølgelig, som vi kalte det for noen måneder siden, Beijing har faktisk overrasket USA når det gjelder militærmakt.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler