USA er igjen på offensiven for å motarbeide fransk-greske diskusjoner rundt omkring Rafale og Belh@rra

- Annonse -

siden krisen mellom Tyrkia og Hellas og Kypros, knyttet til oppdraget til gruveutforskningsskipet Orus Reis i farvann hevdet av Athen eller Nikosia, brøt ut, var Washington bemerkelsesverdig diskret. Det var bare for to dager siden at Mike Pompeo, den amerikanske utenriksministeren, snakket om temaet. En skuffende intervensjon for Athen, for å si det mildt, siden den rett og slett ba begge parter om å "redusere spenningene i det østlige Middelhavet". Det tok imidlertid kun 24 timer før amerikanske myndigheter reagerte etter publisering av informasjon om en mulig avtale mellom Frankrike og Hellas mht. anskaffelse, til en fortrinnsrett pris, av en skvadron med fly Rafale og gjenopptakelsen av diskusjoner mellom de to landene om de 2 FDI Belh @ rra fregattene.

Faktisk hadde de knapt hørt om de fransk-greske diskusjonene, som de amerikanske fullmaktene ville ha, ifølge informasjonen publisert av nettstedet defencereview.gr, påtatt seg å legge press på de greske myndighetene for å spore forhandlingene i prosess. For å motvirke Rafale, Washington svinger nok en gang, og ikke overraskende, F35. Mer overraskende er forslaget om å motvirke diskusjoner om FDI Belh@rra-fregattene, basert på Freedom-klasseskipene som tilhører Littoral Combat Ship, eller LCS, programmet. Faktisk ville Washington ha tilbudt Athen skipene av denne klassen som snart vil bli trukket ut av tjeneste av den amerikanske marinen.

LCS Frihetsklasse Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Frihetsklassen LCS har ikke våpnene, radarene og sonarene som er nødvendige for at den hellenske marinen skal styrke sine operative og avskrekkende evner mot den tyrkiske marinen og luftforsvaret.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler