Salg av F35 og EA-18G Growler til UAE opprører israelske politikere

- Annonse -

Israels statsminister Benjamin Netanyahu klarte å overleve politisk tiltale for korrupsjon og mye omstridt håndtering av Covid-krisen, men det ser ut til at avtalen som ble gitt til USA om å selge F35A jagerfly, elektronisk krigføring EA-18G Growler og Reapers-droner i De forente arabiske Emirates til gjengjeld for en normalisering av forholdet mellom de to landene under Donald Trumps regi, var dråpen som opinionen, og spesielt den israelske politiske klassen, ikke vil tilgi ham.

Selv om han benekter detAlt tyder faktisk på at undertegningen av den "historiske fredsavtalen" mellom Jerusalem og Abu Dhabi, for to uker siden, ga opphav til "diskrete" forhandlinger, ettersom statsminister Netanyahu hadde gitt garantier til sin amerikanske motpart om at Israel ikke ville bruke lovverket. føre var-klausul som forbyr USA å selge våpen til land som kan skade sikkerheten til den jødiske staten. Til nå hadde påfølgende israelske statsministre alltid motarbeidet UAE, men også Qatar, Oman, Kuwait og Saudi-Arabia, fra å kunne skaffe seg mer effektivt forsvarsutstyr enn det i tjeneste i de israelske hærene, til tross for forholdet de opprettholdt med Washington.

MQ 9 Reaper taxis Nyheter Forsvar | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigføring
Anskaffelse av reaper-droner er også inkludert i avtalen mellom USA, Israel og UAE.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigføring

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler