Kinesiske tunge ødelegger type 055 snart utstyrt med ballistiske raketter

Hvis det er ett våpen som Kina har i dag som utgjør et problem for USA, er det flåten av mellomdistanse anti-skip ballistiske missiler, som består av DF-21D missiler med en rekkevidde på 1.500 km. , og DF- 26 missiler med en rekkevidde på 4.000 km. Lenge ansett av vestlige militære etterretningstjenester som propagandavåpen, fordi de visstnok ikke er i stand til effektivt å målrette et mobilt skip, blir de nå tatt mye mer alvorlig av den amerikanske marinen, som kunne se hovedenhetene, hangarskipene og LHA (angrepshelikopterskip) direkte truet. Beijing virker i dag fast bestemt på å presse sin fordel, ved å ta denne typen missiler om bord på sine nye Heavy Destroyers, klassifisert som kryssere av US Navy, Type 055, hvis første enhet, Nanchang, ble satt i drift i begynnelsen av året, og hvis åttende skrog ble lansert sist helg.

Selv omAPL hadde hatt DF-21D-raketten i mange år, og presenterte det fra starten som en "Carrier Carrier Killer", mente etterretningstjenestene som General Staff of the Western Marines at det var høyst usannsynlig at denne typen missiler faktisk kunne sikte mot et bevegelig mål, som et skip. Faktisk er hastigheten til det atmosfæriske re-entry-kjøretøyet som bærer den eksplosive (eller kjernefysiske) ladningen nær hypersoniske terskler, noe som skaper termiske og elektromagnetiske begrensninger som er uforenlige med bruken av en terminalveiledningsradar, eller en infrarød søker eller til og med optikk (video, laser osv.). Faktisk var begrepet "hangarskipsmorder" ofte brukt av Beijing ikke altfor skremmende, og ble oftest kvalifisert som propaganda.

DF21D missilforsvarsnyheter | Hypersoniske våpen og missiler | Anti-missil forsvar
Da det ble tatt i bruk i 2010, hadde DF-21D anti-skip ballistisk missil knapt blitt tatt på alvor av vestlige mariner før 2018.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Hypersoniske våpen og missiler | Anti-missil forsvar

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler