Kan Frankrike utvide sin avskrekkingslære til Hellas og Kypros?

Torsdag 10. september møtes den franske presidenten Emmanuel Macron klokken 16:00. på sidelinjen til MED7-toppmøtet som skal holdes i Ajaccio, hans greske motpart, statsminister Kyriakos Mitsotakis, å signere, ifølge informasjon publisert av flere greske medier, en forsvarsavtale mellom Frankrike og Hellas. Det er også mulig at det vil bli kunngjort om militære kontrakter, om en eventuell ordre på jagerfly Rafale og FDI Belh@rra fregatter gjennom Athen, i det som godt kan ta form av et langsiktig strategisk militært og industrielt partnerskap mellom de to landene.

Det erklærte målet med denne tilnærmingen mellom Athen og Paris er naturligvis å inneholde de ekspansjonistiske ambisjonene til Tyrkias president RT Erdogan i det østlige Middelhavet, spesielt på naturgassforekomstene som ble oppdaget utenfor kysten av øya Kypros. Frankrike har i likhet med Hellas faktisk gjentatte ganger hatt problemer med metodene til den tyrkiske presidenten, forsterket av mangelen på reaksjon fra USA, NATO og EU for å moderere effektene. Men det kan godt være at ambisjonene for denne tilnærmingen mellom de to landene, eller til og med de tre med Kypros, går utover rammene for militært og industrielt forsvarssamarbeid, for å være en del av et europeisk strategisk rammeverk.

S400 Türkiye Levering Militære Allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Ankaras anskaffelse av S400-missilbatterier fra Moskva utgjør en konstant trussel mot hellenske flyvåpen som opererer over Egeerhavet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler