Gjenopprettingsplan: den tapte muligheten for franske myndigheter for forsvarsindustrien og dens hærer

3. september 2020 presenterte den franske regjeringen sin gjenopprettingsplan for å håndtere de økonomiske konsekvensene av COVID19-krisen, som rammet bedrifter og arbeidsplasser i landet hardt. Hvis flertallet av industrielle og økonomiske sektorer er effektivt rustet til å prøve å bevare det som kan bevares, og transformere det som må være, Det er ikke gitt noen kunngjøring angående den nasjonale forsvarsindustrien, men likevel den mest effektive statlige investeringen når det gjelder jobbskaping og budsjettmessig avkastning for staten. På spørsmål om emnet, mente franske myndigheter at investeringsplanen som er et resultat av gjeldende militærprogrammeringslov allerede utgjorde en betydelig støtte for denne sektoren gitt av staten.

Hvis, fra et politisk synspunkt, denne talen faktisk gir mening, er den nasjonale forsvarsindustrien en av hovedmottakerne av planen om å øke forsvarsutgiftene vedtatt av Military Programming Law 2019-2025, med en samlet ramme som vil ha økt med nesten 20 milliarder euro over hele perioden, er det fortsatt sant at dette er en virkelig tapt mulighet for regjeringen til å omdirigere visse kreditter til industrielle programmer og strukturering for hele landet, som kan være de store forsvarsprogrammene. Dette er hvordan de massive franske investeringene for å etablere nasjonal avskrekking på 60- og 70-tallet, spesielt rundt Le Redoutable-klassen av atom-ballistiske missil-ubåter, betinget teknologiene som gjorde det mulig å føde programmet. Europeisk rom, som ga Frankrike en nøkkelrolle innen sivil luftfart, og gjorde det til og med mulig å drive den første TGV-en.

Le Redoutable Fr analyserer forsvaret | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats | Våpeneksport
I likhet med Frankrike hadde førsteklasses SSBN Le Redoutable-programmet økonomiske og teknologiske konsekvenser som var sammenlignbare med Apollo-programmet for USA.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Våpeneksport

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler