Saab tilbyr sin JAS 39 Gripen til Kroatia

Etter det amerikanske vetoet om videresalg av brukte israelske F16-er til Kroatia, startet Zagreb en omfattende konsultasjon for å prøve å erstatte de 12 Mig21-ene som fortsatt er i tjeneste i luftstyrkene. Flere veier ble nevnt, spesielt muligheten for Frankrike til å selge fly Rafale brukt. Gitt den effektive budsjettkapasiteten til dette landet som grenser til Adriaterhavet med 4 millioner innbyggere, og hvis BNP knapt har nådd 60 milliarder dollar, har flertallet av tilnærmingene vært basert på brukte enheter.

Den svenske produsenten Saab virker fast bestemt på å fremheve de spesielt lave kostnadene ved sin enmotors JAS 39 Gripen ved å tilby, i denne konkurransen, ikke brukte fly, men nye fly, iht. informasjonen publisert av nettstedet Defenseworld.net. Representanter for Swedish Defense Material Administration (FMV) leverte 9. september et tilbud til kroatiske myndigheter knyttet til 12 JAS 39 Gripen C/D, samt en strategisk avtale for å støtte landet i implementeringsarbeidet av hans flåte. Saab vil kunne trekke på erfaringen fra Tsjekkia og Ungarn, begge med en begrenset flåte på 14 fly, for å fremheve dens spesifikke kapasitet på dette området.

Gripen JAS39 Tsjekkoslovakia Forsvarsnyheter | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Tsjekkia har implementert en flåte med 12 Gripen Cs og 2 to-seters Gripen Ds siden 2005, for å erstatte MIG21s arvet fra Warszawapakten.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler