For å svare på Kina vil den amerikanske marinen grundig endre strukturen i flåten

Etter 8 måneders venting vil den nye skipsbyggingsplanen for den amerikanske marinen presenteres for USAs forsvarsminister, Mark Esper, neste uke. Det vil ikke være snakk om andre steder ikke én, men tre planer, for best mulig å svare på politiske og budsjettmessige beslutninger som vil bli gjennomført. Selv om planenes art og sammensetning ikke er avslørt, ser det imidlertid ut til at de alle er basert på samme paradigme, nemlig økningen i volum av flåten gjennom økt bruk av automatisering og til marinedroner.

For Mark Esper, og nå synlig for Pentagon, kan den amerikanske marinen ikke lenger stole utelukkende på sin teknologiske kraft og "massen" av sine bygninger for å møte den kinesiske utfordringen, og vil måtte i årene som kommer, få volum, for å kunne svare på den raske veksten til den kinesiske flåten. I denne forstand, årsrapporten fra forsvarsdepartementet til kongressen i år, som kastet en skiftenøkkel i vannet ved å erklære at fra nå av var den kinesiske marinen "overlegen" den amerikanske marinen, utelukkende basert på antall enheter i tjeneste, er et tegn på det amerikanske militærets oppfatning av behovet. For selv om Beijing faktisk stiller med 350 militære skip og ubåter mot 292 for den amerikanske marinen, har sistnevnte fortsatt en klar fordel med tanke på samlet ildkraft og tonnasjen til sine skip. Men dynamikken i Kinesisk skipsbygging, som produserer opptil 3 ganger antall skip hvert år operasjonell ekvivalens som USA, har en tendens til raskt å redusere gapet som skiller de to flåtene.

Ticonderoga cruiser Militære allianser | Forsvarsanalyse | Automatisering
Alle kryssere i Ticonderoga-klassen som fortsatt er i tjeneste med den amerikanske marinen gikk i tjeneste mellom 1986 og 1994, og er derfor mellom 26 og 34 år gamle, og må trekkes tilbake fra tjeneste mellom 2026 og 2034, etter 40 års tjeneste.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Automatisering

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler