Reaper drone etterfølger vil være skjult og har til og med økt utholdenhet

Mens europeerne fortsatt sliter med å vite om de skal finansiere Eurodrone-programmet eller igjen stole på USA i det som angår det kritiske feltet kampdroner, er det amerikanske selskapet General Atomics, designeren av dronen Predator og dens etterfølger Reaper. , presenterte en skisse av hva den neste modellen skal være, beregnet på erstatte de to forrige etter forespørselen om informasjon fra US Air Force. Og det minste vi kan si er at amerikanske ingeniører ikke nølte med å gjenoppfinne seg selv for å møte de operative utfordringene det neste tiåret.

For hvis MALE (Medium Altitude Long Endurance) MQ1 Predator og MQ9 Reaper droner har vist sin enestående effektivitet i overvåking og angrep på mål under konflikter med lav intensitet, som i Afghanistan eller Irak, er det klart at deres store sårbarhet ettersom konflikten tiltar, og at motstandere begynner å bruke avanserte luftvernvåpen. Dermed amerikanere og europeere mistet Predator og Reaper droner i libysk himmel i flere måneder, ofte skutt ned av luftvernet til de motstridende fraksjonene i denne stadig mer internasjonaliserte borgerkrigen. Sakte, dårlig manøvrerbare og manglet et selvbeskyttelsessystem, MALE droner stolte bare på deres primære egenskaper, høyde og deres store autonomi, for å sikre oppdraget og deres sikkerhet. Så snart luftvernsystemer som var i stand til å håndtere mål i denne høyden ankom, begynte massakren.

MQ 9 Reaper News Defense | Kampdroner | MANNlige droner
General Atomics er produsent av MALE Predator og Reaper droner i tjeneste med mer enn 10 luftstyrker over hele verden, inkludert 6 i Europa.

Imidlertid er høyintensitetskonflikter, som møter motstandere med et stort antall effektive luftvernsystemer, i dag hovedbekymringen for militære staber både i USA og i Europa, mens samtidig styrkenes avhengighet og doktriner om merverdien gitt av disse dronene har fortsatt å vokse. Det var derfor på tide for American General Atomics å gå ut av sin komfortsone, for å forestille seg en drone som kunne tilby tjenestene som kreves av styrkene, og utvikle seg i dette omstridte miljøet som er himmelen for høyintensitetskonflikter.

Selv om General Atomics har så langt bare gitt ut en illustrasjon og noe generell informasjon angående dette nye kampsystemet som skal erstatte Reaper fra 2030, har det dukket opp flere avgjørende opplysninger. For det første, for å svare på den pågående utviklingen i konfliktens natur, har flyprodusenten lagt til to nye nøkkelegenskaper til sin nye modell: hastighet og stealth. Ikke mer høyrevinge og skyvepropell, den nye dronen vil ha formen av en flygende vinge, sammenlignbar med US Air Forces B2 Spirit stealth strategiske bombefly. Den vil bli drevet av en turbojet og ikke en fremdriftspropell, noe som gir den en hastighet som er mye høyere enn for forgjengerne, mens dens autonomi også vil bli kraftig utvidet, utover 45 timer i henhold til produsentens erklæringer.

1098px B2 Spirit nærbilde Nyheter Forsvar | Kampdroner | MANNlige droner
Den flygende vingen reduserer luftmotstanden og øker drivstoffkapasiteten for en tilsvarende størrelse. Denne formen tilbyr også interessante egenskaper når det gjelder stealth.

Faktisk vil den nye kampdronen, som ennå ikke har fått sin egen betegnelse, ikke bare kunne beskytte seg bedre mot luftvernsystemer, men den vil også kunne settes inn fra langt flere baser som ligger langt unna målet , en essensiell evne til å operere utover systemer som kryssermissiler eller ballistiske missiler som kan true allierte baser, samt å tilby større fleksibilitet i fravær av regionale allierte. Ikke bare kunne det operere fra fjernere baser, men det ville være i stand til å gi transitt raskere, og potensielt gjøre de nødvendige omveier for å unngå forbudt luftrom. Formen på den flygende vingen tillater større stealth, spesielt i møte med lavfrekvente radarer, og øker drivstoffbærekapasiteten i vingene, og gir større autonomi med tilsvarende dimensjoner.

Modellen i naturlig størrelse av den europeiske dronen EuroMale News Defense | Kampdroner | MANNlige droner
Europeerne er fremdeles ikke i stand til å bestemme seg for byggingen av Euromale-dronen, men likevel et viktig skritt for å håpe å unngå teknologisk stall i dette strategiske området.

Vi forstår at General Atomics var i stand til å starte fra et blankt ark for å redefinere konseptet med en MANN kampdrone som er i stand til å operere i et miljø med høy intensitet. Hvis stealth-kampdroner allerede er i tjeneste, eller vil være det snart, enten det er det S70 Okhotnik B russiskAv Kinesisk skarpt sverd, eller US Navy MQ-25 Stingray, ingen hadde, før nå, foreslått en tilnærming for å svare på de økende sårbarhetene til MANNlige droner i moderne operasjonsteatre. Vendt mangel på ambisjoner rundt Euromale-programmet, europeerne er på sin side sannsynligvis ikke én, men to generasjoner bak når det gjelder MANNLE droner, for mye til å håpe på å ta igjen forsinkelsen som andre verdensmakter vil ha fått. Ved kun å vurdere forsvarsindustrielle programmer utelukkende på grunnlag av kostnader og potensiell eksport, beveger europeerne seg bort fra den strategiske autonomien de offentlig etterlyser. Det er nødvendig å huske på at noen ganger er en investering ganske enkelt en investering, og at dens interesse fremfor alt er militær og teknologisk, og ikke økonomisk. Gitt sin erfaring med avskrekking, bør Frankrike, mer enn noen annen europeer, være klar over dette faktum. Imidlertid er det hun som leder opprøret mot Eurodrone ...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler