Den europeiske dronen tar av, men stiller mange spørsmål

Etter å ha blitt anklaget for alt onde, ser det ut til at Medium Altitude Long Endurance MALE Eurodrone-droneprogrammet, som samler Tyskland, Spania, Frankrike og Italia, ser slutten av tunnelen. Faktisk, ifølge kontoret til Forsvarsdepartementet, programmet skal resultere i en signatur innen utgangen av året, for å bestille 21 systemer med 3 droner hver, for et beløp som vil være nær det fastsatte målet på 7,1 milliarder euro. Eurodrone forventes å foreta sin første flyvning innen 2024, og det første systemet vil bli levert til Tyskland i 2027, med Frankrike som mottar sitt første system i 2028.

Dette er utvilsomt gode nyheter, både for de europeiske hærene og for forsvarsluftfartsindustrien, for ikke å ligge for langt bak den amerikanske eller kinesiske industrien på det strategiske feltet kampdroner. I tillegg vil dette tillate europeere å implementere dronene sine uten å måtte henvise til USA, slik tilfellet er i dag for MQ9 Reaper-dronene, hvis operative bruk fortsatt er underlagt autorisasjon fra Washington. Til slutt vil dette tillate de europeiske forsvarsluftfartsselskapene som deltar i programmet, Airbus Defence&Space for Tyskland og Spania, Leonardo for Italia og Dassault Aviation for Frankrike, å få betydelig tilbakemelding på implementeringen av disse systemene som sikrer både overvåking og målrettede angrep om nødvendig.

MQ 9B Sky Guardian General Atomics News Defense | Tyskland | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
General Atomics tilbyr sin MQ-9B SkyGardian som et alternativ til Eurodrone-programmet hvis det blir kansellert

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Tyskland | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler