Disse stilltiende klausulene som følger avtalen mellom Israel og Abu Dabi

Den diplomatiske avtalen undertegnet 13. august mellom Israel og De forente arabiske emirater, som lesere av Meta-Defense kunne imidlertid forutse, har utvilsomt stukket kortene på Midt-Øst-teatret og skapt en militært kraftig akse for å motvirke alle regionale ambisjoner i Teheran, eller de farlige manøvrene til Qatar og dets tyrkiske allierte. Akse som Bahrain ble med for noen dager siden, og signerer på sin side en avtale med Jerusalem. Men utover selve avtalen, med dens andel av diplomatiske handlinger og kommersielle forbindelser, er det også, åpenbart, uskrevne, men likevel svært gyldige, klausuler som binder de to landene, og deres "amerikanske velgjører".

Den første av disse punktene er åpenbart muligheten for Abu Dhabi å anskaffe F35A-fly fra Washington, en forespørsel fremsatt i mange år, men som alltid hadde blitt avslått. Rent juridisk har Washington en plikt til å garantere, gjennom sitt våpensalg, at Israel permanent har en militær og teknologisk fordel over sine arabiske naboer i regionen. F35 er en del av utstyret som gir denne fordelen, og israelske ledere har aldri nølt med å minne Washington om sine plikter i dette området. Men åpenbart, og selv om han offentlig benekter det, Israels statsminister Benjamin Netanyahu godkjente faktisk salget på sidelinjen av den diplomatiske avtalen. President Trump jobber også med å implementere den så raskt som mulig, i frykt for at den vil bli kansellert, eller rett og slett blokkert av hans etterfølger, om nødvendig. Hvis motstand er naturlig nok å forvente i Washington og Jerusalem i denne saken, alt tyder nå på at det faktisk vil ta slutt, og det på rekordtid.

Qalansiya Socotra Defense News | Jagerfly | Bahrain
I tillegg til sine himmelske omgivelser, tilbyr den jemenittiske øya Socotra en strategisk posisjon for etterretningsinnhenting for UAE og Israel

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Bahrain

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler