Beijing lanserer storøvelse rundt Taiwan for å svare på Washington

I flere måneder har vi vært vitne til økningen i spenningen mellom Beijing og Washington om Taiwan. Frem til nå har det i hovedsak vært snakk om provokasjoner og reaksjoner, med en god dose oppstilling fremfor militære aksjoner. Men besøket av den amerikanske visestatsministeren, Keith Krach, til Taipei denne fredagen, ser ut til å ha utløst et svar av en helt annen karakter enn Kina. I tillegg til organiseringen av flere øvelser inkludert direkte skyting rundt hele den uavhengige øya av marine- og luftstyrkene til People's Liberation Army, truer Beijing nå direkte med åen militær intervensjon mot øya hvis Washington skulle gå tilbake på en-Kina-politikken, arvet fra tilnærmingen mellom Washington og Beijing innledet under Nixon-presidentskapet, og som førte USA til å bryte de diplomatiske forbindelsene med Taiwan i 1979 under president J. Carter, i 1979.

Det må sies at besøket av den amerikanske visestatsministeren til den uavhengige øya er en viktig begivenhet, ingen amerikansk tjenestemann på dette nivået har satt sine ben på taiwansk jord siden slutten av 60-tallet, mens diplomatiet Amerika hadde satset på det kommunistiske Kina. å svekke sovjetblokken. I tillegg vil Keith Krach delta under dette besøket i en seremoni til ære for Lee Teng-hui, som var president i landet fra 1988 til 2000, og som fortsatt er et symbol på motstand mot Beijing. Men dette besøket kommer også i en kontekst med økt spenning da den republikanske representanten for det 7. distriktet i Wisconsin Tom Tiffany denne uken presenterte, dagen før Keith Krachs besøk, et lovforslag om å avslutte en-Kina-politikken, i hjertet av de kinesisk-amerikanske forholdene siden tidlig på 70-tallet.

Keith Krach Taiwan Defense News | Jagerfly | Strategiske bombefly
Årsaken til kinesisk irritasjon, det offisielle besøket til Keith Krach, den amerikanske visestatssekretæren til Taiwan, fungerte som et påskudd for at Beijing skulle starte flere militærøvelser rundt øya denne fredagen

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Strategiske bombefly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler