Vil Tyrkia være avsløreren av La Défense Europas fiasko?

Forsvarets Europa var et av de store kampanjetemaene til kandidat Emmanuel Macron under presidentvalget i 2017. Så snart han ble valgt, begynte han å gi substans til denne visjonen, ved å lansere flere programmer i strategisk partnerskap med Tyskland. Siden den gang har han fortsatt å prøve å overbevise sine europeiske kolleger om fordelene ved denne rent franske visjonen om et Europa som er tilstrekkelig kraftig militært og industrielt til å ikke lenger være avhengig av beskyttelsen eller teknologiene til en alliert for å sikre beskyttelsen, og bevaring av sine interesser i verden. I dag fremhever spenningene med Ankara så sterke konseptuelle forskjeller mellom europeere i forsvarsspørsmål at de definitivt kan lyde dødsstøtet for dette initiativet fra den franske presidenten.

Faktisk har Ankara på noen få uker utvetydig demonstrert svakheten til europeiske institusjoner, enten EU eller NATO, både posisjonene til europeere og deres amerikanske allierte, kan divergere, til det punktet at det nøytraliserer enhver mulighet for reaksjon eller koordinerte reaksjoner. Flere hendelser som har skjedd de siste ukene gir substans til denne observasjonen. For det første, ikke overraskende, fremhevet utplasseringen av forskningsfartøyet Orus Reis og dets militære eskorte i farvannet som skiller Kypros og dets greske allierte bukten som kan skille europeere i området for militær bistand til en alliert. Mens Athen satte sine luft- og marinestyrker i beredskap, og Paris satte inn et kampskip og fly i regionen Rafale For å vise sin støtte til sine greske og kypriotiske allierte, har ingen andre europeiske land satt inn militære styrker i denne retningen, til tross for anmodningen fra myndighetene i de to truede landene.

orus resis flotil Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Utplasseringen av det tyrkiske gassleteskipet Orus Reis og dets væpnede eskorte av 5 til 7 kampskip er kjernen i spenningen mellom Athen og Ankara

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler