Taiwan, India: Denne gangen spiller ikke Kina lenger

Spenningen mellom Beijing og naboene har fortsatt å vokse i flere måneder. Men denne helgen utviklet semantikken til det kinesiske kommunistpartiet seg betydelig mot en direkte trussel mot sine taiwanske og indiske naboer, med USA i kikkerten. Det er ikke lenger et spørsmål om å holde oppe utseende lenger, president Xi Jinping har bedt Folkets frigjøringshær om å være klar til å gjennomføre krigsaksjoner.

Utløseren for denne heftigheten ser ut til å ha vært besøk til Taipei av USAs viseutenriksminister Keith Krach Torsdag 17. september, det første besøket av en tjenestemann av denne rangen til uavhengighetsøya siden 1979. Beijing svarte med en serie luft- og marineøvelser som fant sted fra fredag ​​til søndag, og mobiliserte et stort antall styrker, og presentert av Kinesisk presse som en "øvelse for invasjonen av øya". Suksessivt var det 18 kampfly den 18. september, deretter 19 fly den 19. som utførte en offensiv simulering av det taiwanske forsvaret, krysser medianlinjen som tjener som avgrensningslinjen mellom de to landene i Taiwanpasset, havarmen som skiller øya fra kontinentet.

J16China Defense News | Militære allianser | Amfibisk angrep
J16 multifunksjonsjager, avledet fra den russiske Su30, kan samtidig distribuere Air-Surface, Air-Ground og Air-Air missiler

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Alliances militaires | Assaut amphibie

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler