Tyrkia i hjertet av en node av polymorfe kriser i det østlige Middelhavet

Ved feilbetegnelse refereres det generelt til de sterke spenningene mellom Hellas og Kypros og Tyrkia når man diskuterer krisen i det østlige Middelhavet. Dette teatret konsentrerer i realiteten et stort antall skuespillere, alle med ulike mål, og likevel alle i spenning som følge av den tyrkiske presidentens ute av kontroll oppførsel i området. Frankrike, Russland, Egypt, Israel, EU, alle er i dag involvert i en krise som kan få betydelige implikasjoner. President Erdogan har faktisk satt i gang, de siste årene, en serie militære operasjoner og troppebevegelser som har ført til at alle hans naboer, så vel som deres allierte, aktivt forbereder seg på muligheten for en væpnet konflikt med Ankara.

Dette teateret kan ikke oppsummeres som en enkel motsetning mellom to antagonistiske leire, til tross for måten visse europeiske politiske ledere ønsker å oppfatte det på, altfor forenklet. For de tyrkiske hærene er ikke engasjert på én, men på fire fronter samtidig, hver med sine aktører og sin egen kontekst. For å forstå kompleksiteten, og faren, ved det som skjer i det østlige Middelhavet i dag, er det viktig å vurdere disse 4 aspektene individuelt.

Mirage2000 skvadron Hellas Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Det greske luftforsvaret har vært i beredskap siden det tyrkiske gruveutforskningsskipet Orus Reis kom inn i landets eksklusive økonomiske sone, eskortert av en flåte av fregatter og korvetter.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler