Gripen, F16V og Rafale valgt til å erstatte kroatiske Mig-21

Det kroatiske forsvarsdepartementet vil snart sendte en delegasjon til Sverige, USA og Frankrike, som en del av forespørselen om informasjon for utskifting av dens MIG 21 som fortsatt er i tjeneste innenfor dens væpnede styrker. Delegasjonens rolle vil være å avgjøre hvilken som vil være den beste kandidaten for JAS Gripen C/D fra den svenske produsenten Saab, F16 Block 70 Viper fra Lockheed-Martin og Rafale Brukte F3, hentet fra franske flyvåpen, som avtalen som ble inngått med Hellas for noen dager siden. Israel og dets F16 Block 30+ som opprinnelig ble foreslått ser ikke ut til å ha blitt beholdt av Zagreb, sannsynligvis av frykt for å se scenariet som avsporet den første avtalen et år tidligere reprise.

I 2018 hadde de kroatiske og israelske myndighetene virkelig nådd enighet om anskaffelsen av et dusin F16 Block 30s brukt tatt fra fly i tjeneste med det israelske luftforsvaret. Men i januar 2019, Washington motsatte seg denne kontrakten på 500 millioner dollar, med krav om at de israelske enhetene skal leveres til Zagreb uten israelske teknologiske forbedringer, i en konfigurasjon som er identisk med enhetene da de ble levert. De kroatiske myndighetene, som raskt må erstatte de 8 enseters Mig 21BisD-ene og de 4 to-seters Mig21 UMD-ene fra 80-tallet, har relansert en utlysning til ulike potensielle partnere, 4 av dem har svart (inkludert Israel som ikke er valgt av Zagreb).

Det kroatiske flyvåpenet MiG 21bis-jetfly Nyheter Forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Mig-21bis kroater. Flere av disse flyene deltok i konflikten i det tidligere Jugoslavia på begynnelsen av 90-tallet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler