Sveits beholder knapt jaktflåten

Til tross for meningsmålingene som ga en klar fordel for tilhengerne av moderniseringen av jagerflåten til det sveitsiske konføderasjonen, folkeavstemningen som ble holdt denne søndagen 27. september satte nesten en stopper for håpet til landets luftstyrker. Faktisk, hvis «Ja» ble til slutt valgt, dette var bare med et svært knapt flertall på 50,1%, forslaget for å ha oppnådd bare 8.670 3,2 stemmer flere, av 346 millioner avgitte stemmer, enn forslaget mot. På grunn av dette spesielt lille gapet er det sannsynlig at motstanderne av dette tiltaket, først og fremst det sveitsiske sosialistpartiet som foreslår en løsning basert på rimeligere italienske M100.000 treningsfly som et alternativ, vil prøve å skaffe igjen de XNUMX XNUMX signaturene som er nødvendige for å utløse en ny avstemning, og avspore fortsettelsen av programmet.

De føderale myndighetene vil nå kunne fortsette Air 2030-programmet, som består av et program for anskaffelse av minst 40 moderne kampfly i en konvolutt som ikke skal overstige 6 milliarder sveitsiske franc (5,6 €mrd / $6,5mrd), og en CHF2mrd program for anskaffelse av et nytt luftvernsystem. 4 enheter kjører fortsatt for utskifting av F5 og F18 fra det sveitsiske luftvåpenet, Eurofighter Typhoon foreslått av Tyskland, Dassault Rafale foreslått av Frankrike, Boeing F/A 18 E/F Super Hornet og Lockheed-Martin F-35A Lightning 2 foreslått av USA. Raytheons Patriot-system er imot det fransk-italienske SAMP / T Mamba-systemet for luftvernkomponenten.

Rafale Typhoon Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Eurofighter Typhoon og Dassault Rafale konkurrerer begge om å erstatte F5 og F18 til de sveitsiske luftstyrkene

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler