Tyrkisk F16 skal ha skutt ned armensk Su-25 i Aserbajdsjan

Mens FNs sikkerhetsråd møtes om emnet i kveld i New York, kan konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan om Nagorno-Karabakh godt ha nådd et nytt stadium i ettermiddag. Faktisk, ifølge det armenske forsvarsdepartementet, ville en tyrkisk F16 som hadde lettet fra en aserbajdsjansk flybase ha skutt ned et armensk Su-25-angrepsfly involvert i et bombeoppdrag i Nagorno-Karabakh. Ifølge Chuchan Stepanian, talspersonen for det armenske forsvarsdepartementet, overlevde ikke piloten til flyet.

Hvis informasjonen skulle bekreftes, ville det være en betydelig opptrapping av konflikten, med direkte involvering av Tyrkia i kampene, sannsynligvis føre til at Jerevan ber om allierte forsterkninger i henhold til traktaten om kollektiv sikkerhet som knytter Armenia til Russland samt 6 andre tidligere sovjetrepublikker. For øyeblikket er Moskva på en forsoningslinje, som europeerne, og ber spesielt Tyrkia om å gripe inn for å bringe de krigførende tilbake til forhandlingsbordet. Men Ankara ser ikke ut til å se det slik, siden president Erdogan i går erklærte under en TV-tale at Tyrkia ville bruke alle nødvendige midler for å støtte sin allierte i møte med «armensk aggresjon» for å få slutt på «okkupasjonen ulovlig fra aserbajdsjansk» territorium.

SU 25 armenia Forsvarsnyheter | Armenia | Trenings- og angrepsfly
de tyrkiske F16-ene skal ha skutt ned et armensk Su-25-fly som spesialiserer seg på bakkeangrep og nær støtte.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Armenia | Trenings- og angrepsfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler