Disse 5 mulighetene som gjør FDI Belh @ rra fregatter uunnværlige i Hellas

Hvis mappen rundt bestillingen på 18 fly Rafale av Hellas ble forhandlet frem på bare noen få uker, har den rundt den mulige overføringen av franske fregatter til den hellenske marinen dratt ut i mer enn et tiår. DE fremgang registrert ved inngangen til året rundt anskaffelsen av de 2 FDI Belh@rra fregattene fra Naval Group, i en standard identisk med de bestilt av den franske marinen, ble feid bort i løpet av sommeren av forhandlinger virker risikable på fransk side, etter å ha fått Hellas til å vurdere andre alternativer, for eksempel å bestille nye, rimeligere fregatter fra Nederland eller Tyskland.

Bandeau03 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Kypros
Disse 5 egenskapene som gjør FDI Belh@rra-fregattene essensielle i Hellas 4

Uten å gå i detalj i budsjettforhandlingene, som sannsynligvis vil måtte ledes av Elysée for å utvikle seg positivt, er det interessant å sette i perspektiv de spesifikke operasjonelle evnene til denne nye fregatten med hensyn til de spesifikke behovene til den hellenske marinen, for å se i hvilken grad FDI Belh@rra ville være avgjørende for å dempe den planlagte maktøkningen til den tyrkiske marinen og luftstyrkene og sikre en tilstrekkelig avskrekkende holdning til å forhindre enhver hensynsløs militær eventyrlyst i Egeerhavet som på Kypros. For å gjøre dette, vil vi studere de 5 viktige operasjonelle egenskapene til Belh@rra.

Luftforsvar og tilgangsnektelse

122 meter lang og 17,7 m fra Maitre-Bau, Forsvars- og intervensjonsfregatten, eller FDI, er et kampskip utstyrt med et uovertruffent luftvernforsvar og tilgangsnektelse for et skip på bare 4500 tonn. Denne evnen er et resultat av felles bruk av luftvernmissilet Aster 30, designet i fellesskap av Frankrike og Italia i Eurosam-konsortiet, og Thale SeaFire 500 ny generasjons radars. Aster 30 kan nå mål mer enn 120 km unna, med en hastighet på 4,5 Mach, i en høyde over 13.000 100 m. Fremdrifts- og kraftkontrollsystemet gjør det både svært responsivt og manøvrerbart, samtidig som det opprettholder sin høye hastighet og manøvreringsevne gjennom hele flyturen, noe som gir missilet en ekstraordinær No Escape Zone på 2 km (avstand under som det ikke lenger er mulig å unngå missilet ved manøver), mye høyere enn det for de amerikanske SM2-missilene. Dette er grunnen til at den amerikanske marinen oftest skyter 2 SM30-missiler samtidig, hvor en enkelt Aster XNUMX er nok.

SeaFire 500 Thales Military Alliances | Forsvarsanalyse | Kypros
Thales SeaFire 500 Radar er i dag en av de mest effektive marineradaren på markedet, på mange måter sammenlignbar med den amerikanske SPY-6, selv om den er mye mer imponerende og betydelig dyrere.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Alliances militaires | Analyses Défense | Chypre

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler