Tyrkia gjenoppretter spenningen i det østlige Middelhavet ved å distribuere Oruc Reis

Mens Russland og Minsk-gruppen med relativt suksess forsøker å bringe Armenia og Aserbajdsjan til forhandlingsbordet til tross for Ankaras press på Baku for å opprettholde offensiven i Nagorno-Karabakh. , kunngjorde de tyrkiske myndighetene i morges at gruveutforskningsfartøyet Orus Reis igjen ble utplassert i det østlige Middelhavet i et område som Kypros hevdet, naturlig gjenopplivet spenninger med Nicosia og Athen etter europeiske og NATO-forsøk på mekling og dette til tross for forsikringer fra Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu, senest i helgen.

Denne utplasseringen, som igjen mest sannsynlig vil bli ledsaget av en væpnet eskorteflotille og lufttrekk fra kontinentet, kommer i en bestemt valgsammenheng i Nord-Kypros som fremrykket til den pro-tyrkiske nasjonalistkandidaten Ersin Tatar i den første runden av presidentvalget som ble avholdt i helgen, var bare 2,5% mot avtroppende president Mustafa Akincy, for å berolige forholdet til Nicosia, og til slutt en mulig gjenforening. Sendingen av gassskipet vil faktisk uunngåelig gjenopplive samfunnsspenninger mellom den greske og tyrkiske befolkningen på øya, og potensielt komme Ersin Tatar til gode for den andre runden som avholdes 18. oktober.

pro-tyrkisk kandidat Nord-Kypros Nyheter Forsvar | Tyskland | militære allianser
Ersin Tatar, pro-tyrkisk kandidat som taler for den endelige integrasjonen av Nord-Kypros i Tyrkia, vant den første runden av presidentvalget denne søndagen 11. oktober med 32,4% av stemmene.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler