Hvordan vil krigen se ut i 2035?

Siden slutten av andre verdenskrig har utviklingen på slagmarken i hovedsak fulgt en inkrementell dynamikk, med pansrede kjøretøy stadig kraftigere bevæpnet og bedre beskyttet, fly stadig raskere og mer presise, og marinefartøyer bedre og bedre bevæpnet. Men fundamentalt sett forblir gjennomføringen av operasjoner i stor grad basert på det som fant sted på 50- og 60-tallet, med økt presisjon og mer effektiv kommunikasjon. Men i dag, både blant industrimennene i La Défense og i generalstaben, dukker det opp en ny form for krig, mye mer dynamisk, elektronisk og dødelig. Så hvordan kan krigen i 2035 se ut? Vi vil prøve å svare på dette spørsmålet i denne artikkelen.

Allestedsnærværet av droner

Hvis han er en leksjoner å lære av Nagorno-Karabakh-konflikten, dette er faktisk den dominerende rollen til droner i gjennomføringen av moderne konflikter. Mens luftstyrkene på begge sider ble nøytralisert av de utplasserte luftvernsystemene, utførte dronene de avgjørende oppdragene med rekognosering, men også brannkontroll, så vel som, i visse tilfeller, ved direkte å utføre streik. Vanskeligere å engasjere seg enn kampfly eller væpnede helikoptre, droner har hatt en viss form for straffrihet over bakkestyrker, utført presise og dødelige angrep på forsvarsutstyr, men også på forsyningslinjer og motstående luftvernsystemer. Fremfor alt var det bedre bruk av droner som den tyrkiske Bayraktar TB2 og israelsk bortkommen ammunisjon, som gjorde at Aserbajdsjan fikk overtaket i kampene mot de armenske styrkene, mindre godt utstyrt med droner og synlig dårlig forberedt til å møte denne trusselen.

TB2 med MAM Defence Analysis | Artilleri | Automatisering
Bayraktars TB2-drone representerer utvilsomt en viktig del av de militære suksessene registrert av Aserbajdsjan i konflikten mellom den og Armenia i Haur-Karabakh.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Automatisering

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler