USAs internasjonale forhandlingsstrategi i en blindgate

Med ankomsten til Det hvite hus til president Donald Trump, endret utenriksdepartementet, med ansvar for utenrikssaker, sin forhandlingsstrategi i store internasjonale spørsmål, og gikk fra en fast holdning, men i stand til å gå på kompromiss, til posisjoner basert på maktbalansen. På bare 4 år, Trump-administrasjonen klarte dermed å sette en stopper for INF-traktaten forby design og eierskap av kort- og mellomdistanse ballistiske og cruisesystemer med Russland, til trekke seg fra Open Sky-traktaten tillate å lede inspeksjonsflyvninger over land underskrivere, men også å trekke USA ut av store internasjonale organer som Verdens helseorganisasjon eller UNESCO.

Men noen dager før presidentvalget slår denne strategien, som først og fremst skal fremme USAs interesser, tydelig tilbake på strategen, med to saker som klarer å forene hele det internasjonale samfunnet mot amerikanske posisjoner, og som skaper situasjoner. av stor geopolitisk kompleksitet, i dette tilfellet slutten på den nye START-avtalen som begrenser antallet atomvåpen og vektorer som holdes av USA og Russland, samt FNs embargo mot salg av våpen til Iran.

Open Sky OC135 forsvarsanalyse | Atomvåpen | FORENTE STATER
Open Sky-traktaten lar sine underskrivere gjennomføre standardiserte rekognoseringsflyvninger over territoriet til et annet land for å vurdere dets militære potensial.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Atomvåpen | FORENTE STATER

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler