USA truer med å ekskludere Tyrkia fra NATO etter S400 systemtest

Det tok mer enn en uke for amerikanske myndigheter å offisielt reagere på dette tester utført av de tyrkiske hærene til S-400 luftvernsystemer anskaffet for nesten et år siden fra Moskva, og som førte til at Ankara ble ekskludert fra F35-programmet. Kanskje pga President Trumps tvetydige posisjoner overfor sin tyrkiske kollega, for å si det mildt De siste månedene har ikke fordømmelsen kommet fra Det hvite hus, som man kanskje hadde forventet, men fra Pentagon, gjennom Jonathan Hoffman, dets talsperson, i en offisiell uttalelse denne søndagen. En ting er sikkert, når valget er over, kan Tyrkia godt lide Washingtons harme...

Spesielt sa Pentagon-talsmannen at testen av de tyrkiske S-400-ene, samt deres igangsetting, var uforenlig med statusen som alliert til USA, så vel som som medlem av NATO. Pentagon, angivelig i enighet med president Trumps administrasjon, truer derfor tydeligvis Ankara med utestengelse fra NATO hvis den fortsetter i sitt ønske om å sette systemet i bruk, til tross for sanksjonene som kan tas av Washington om selve testene. Denne n-te trusselen, som det har vært andre, har imidlertid liten sjanse for å bli tatt seriøst av tyrkiske myndigheter, i dag mye mer opptatt av ønsket om å fremstå som søylen for sunni-islam i Midtøsten så vel som i Europa. som gjennom sitt medlemskap i NATO.

erdogan News Defense | Militære allianser | Luftvern
I vanskeligheter i meningsmålingene spiller president Erdogan kortet om opposisjonen mellom islam og vesten, og ønsker å være bærebjelken i gjenoppbyggingen av osmansk storhet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Alliances militaires | Défense antiaérienne

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler