Canada stanser eksport av nøkkelkomponenter i tyrkisk drone TB2 Bayraktar

Den tyrkisk-laget kampdronen TB2 Bayraktar har utvilsomt demonstrert sin driftseffektivitet de siste månedene, enten det er i Syria, Libya eller Nagorno-Karabakh. Spesielt demonstrerte han stor presisjon, både i å lede artilleriangrep og i bruken av sin egen lette MAM-ammunisjon, og delte alvorlige slag mot motstridende forsvar, inkludert mot moderne luftvernanlegg som Pantsir S1. Men hvis dronen åpenbart er en suksess for den tyrkiske luftfartsindustrien, er dens komponenter derimot i stor grad importert fra Ankaras "allierte" innen NATO.

Dette er spesielt tilfellet for Canada, hvis industri også leverte CMX-15D infrarød og elektrooptisk ball designet og produsert av Wescam, samt 914 hk Rotax 100-motoren som driver enheten. Etter å ha suspendert eksporten av optiske komponenter i begynnelsen av oktober, er det nå tur til det kanadiske selskapet Bombardier Recreational Product, et datterselskap av amerikanske L3 Technologies, som designer og selger Rotax-motorer, til å stanse salget av sine motorer i Ankara . Lisensen til å bruke Rotax-motorer, som er svært utbredt innen motoriserte ultralette og veldig lette turfly, forbyr faktisk bruk av dem på andre områder enn fritid, spesielt for å designe systemvåpen, med mindre de er uttrykkelig unntatt som i et tilfelle av droner fra MQ-1 Predator-familien.

erek xocvac turqakan bayraktar n192333 1 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Armenia
CMX-15D Elektrooptiske kuler ble funnet i vrakene til TB2 Bayraktar skutt ned av armenske styrker i Nagorno-Karabakh.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Armenia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler