Må øya Taiwan bli en festning?

Under andre verdenskrig ble øya Malta, under britisk mandat, forvandlet til en defensiv festning som tillot Storbritannia å hindre ambisjonene til aksen i Nord-Afrika, og spille en ledende rolle i den endelige kollapsen av det fascistiske Italia og Nazi-Tyskland , går tom for råvarer, spesielt drivstoff. Øya ble så forsterket at Herkules-invasjonsoperasjonen, planlagt til november 1942, og som skulle mobilisere mer enn 60.000 mann, 1600 kjøretøy og nesten 600 kampfly, ble kansellert i møte med rundt 26.000 forsvarere av øya, rundt ti stridsvogner. , og de 60 til 80 Spitfires og Hurricanes fra Royal Air Force som permanent forsvarte Malta.

Kanskje vil et identisk scenario finne sted angående øya Taiwan. Samtidig som Beijings erklæringer om «gjenforening med makt» multiplisere, akkurat som øvelser for å forberede seg på det, den uavhengige øya siden 1949 øker raskt sine defensive evner, både for å avvise et sjøangrep i luften og en maritim blokade, samt en kampanje med luft- og nettangrep. For dette formål har Taipei økt sine anskaffelser av forsvarsutstyr de siste årene, både for å modernisere og for å styrke og utvide øyas defensive evner, med stadig sterkere støtte fra Washington, og til tross for en holdning som fortsatt er så redd blant europeere, som frykter økonomisk gjengjeldelse. tiltak fra Beijing.

F CK1 C Analyse Forsvar | Amfibisk angrep | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
For å svare på nedgangen i eksporttillatelser for amerikansk og europeisk forsvarsutstyr, har Taiwan utviklet sin egen forsvarsindustri, som er i stand til å produsere svært godt utstyr som F-CK1 tvillingjetjager.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Assaut amphibie | Contrats et Appels d'offre Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler