Lockheed og US Air Force forvandler C130 Hercules til en superbomber

Eliminering av tilgangsnektsystemer, enten russiske eller kinesiske, har blitt en besettelse for Pentagon-planleggere, ettersom disse systemene potensielt kan true den optimale bruken av amerikansk ildkraft, som først og fremst hviler på luftstyrkene og marinen. For å oppnå dette har både US Air Force og US Navy forpliktet seg til å drastisk øke ytelsen til langdistanse luft-til-bakke eller luft-til-overflate-våpen utplassert av deres respektive fly. Derfor Lockheed-Martin så kontrollene for sitt AGM-158 cruisemissil betegnet med forkortelsen JASSM-ER, for Joint Air-to-Surface Standoff Missile -Extended Range, stiger til å overstige 2000 enheter levert i dag, hovedsakelig til det amerikanske luftvåpenet og den amerikanske marinen.

Kryssermissilet, med en rekkevidde på 370 km for A-versjonen og nesten 1000 km for AGM-158B eller -Extended Range-versjonen, kan brukes av nesten alle kampflyene til de to luftstyrkene, USAF F15, F16 , F35, B1, B2 og B52; slik som F/A 18 E/F Super Hornet, F35C og potensielt den amerikanske marinens P8 Poseidon. En tredje versjon, AGM-158C Long-Range Anti-Ship Missile eller LRASM, kom i tjeneste i 2018, igjen for fly fra begge hærene. Som de fleste raketter av denne typen, som den europeiske SCALP-EG / Storm Shadow, er missilet subsonisk og bruker treghetsnavigasjon justert på nytt med GPS for transittfly og en infrarød søker for den siste streiken. Med en belastning på 450 kg kan missilet angripe herdede mål, som bunkere, men også hierarkiske mål, takket være den kunstige intelligensen som er innebygd i den infrarøde søkeren.

JASSM F16 Defense News | Transport Luftfart | Strategiske bombefly
JASSM-ER kryssermissilet kan brukes av flertallet av jagerfly og bombefly fra det amerikanske luftforsvaret og den amerikanske marinen

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Aviation de Transport | Bombardiers Stratégiques

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler