Programmet til det nye hangarskipet til den franske marinen ble snart offisielt lansert

- Annonse -

Siden det ble tatt i bruk i mai 2001, har det franske atomhangarskipet Charles de Gaulle reist over 30 turer rundt om i verden, og tilbrakt nesten 2500 dager til sjøs med sin luftgruppe på nesten 30 fly inkludert 24 jagerfly Rafale, Den etablerte seg som en stor marineenhet for Frankrike som for Europa, og grep inn i alle konfliktene som Frankrike deltok i i denne perioden: Afghanistan, Libya, Mali, Syria. Det har utvilsomt demonstrert den operative, men også diplomatiske effektiviteten som et slikt skip representerer for et land som Frankrike.

Mens utseendet til nye missiler som ballistiske og/eller hypersoniske antiskipsmissiler av noen presenteres som dødsstøtet for store krigsskip, og spesielt hangarskip, utvikler flertallet av verdens store mariner, fra USA til Kina, inkludert Russland, Storbritannia og India, programmer for å modernisere eller utvide hangarskipflåtene sine, mens noen nykommere, som Japan og Sør-Korea, gjør en betydelig innsats å bli med i denne begrensede klubben. Imidlertid har bare to nasjoner i dag effektivt mestret teknologien og den operasjonelle kunnskapen for å implementere et hangarskip utstyrt med katapulter og arresteringslinjer, nemlig USA og Frankrike.

sør-korea hangarskip Forsvarsanalyse | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Sør-Korea ønsker også å utstyre seg med et hangarskip på 40.000 35 tonn som skal bruke rundt tjue FXNUMXB med kort eller vertikal start og landing.

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler