Vil Japan, Sør-Korea og Tyrkia fange markedet for 5G medium jagerfly?

Siden slutten av andre verdenskrig har 3 land tradisjonelt delt markedet for lette jagerfly i Vesten: Storbritannia (Vampire, Gnat, Harrier), Frankrike (Mystère IV, Mirage III/F1/2000, Superstandard) og USA (F86 Sabre, F104 Starfighter, F16). Overraskende nok ser det ut til at Storbritannia og Frankrike i nesten 30 år definitivt har vendt seg mot markedet for mellomstore og tunge jagerfly, med Tornado, Typhoon og Tempest på den ene siden, og Rafale og FCAS på den andre. Det samme gjelder USA, som nøyer seg med å modernisere F16-plattformen som likevel fortsetter å lede verden innen salg, men som foreløpig ikke vurderer utviklingen av noen reell erstatning. , F35 utvikler seg strukturelt og budsjettmessig i kategorien av middels til tunge jagerfly, til tross for sin enkeltmotor.

Denne fortryllelsen med lette jagerfly tillot nye aktører å dukke opp på dette markedet, som svenske Saab med sin JAS 39 Gripen, som klarte å vinne i flere internasjonale konkurranser, mens svenske kampfly tradisjonelt monopoliserte det rent skandinaviske markedet. Pakistan utviklet seg på sin side ved hjelp av Kina JF17, og har i flere år klart å igjen finne eksportutsalg for denne effektive, lette og rimelige enheten. Sør-Korea, alliert med Indonesia, utviklet FA-50, et lett supersonisk jagerfly avledet fra trenings- og angrepsmodellen. T-50 kongeørn, og hvis opptredener går så langt at de interesserer US Air Force i å spille aggressorene under trening.

gripen e svenske Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
JAS39 Gripen fra svenske Saab var det siste flyet som presenterte seg direkte som et alternativ til den amerikanske F16, slik at det kunne registrere flere eksportsuksesser

Men den virkelige revolusjonen kan komme i årene som kommer med ankomsten av en ny generasjon jagerfly som posisjonerer seg på dette markedet og låner kriterier fra den berømte "5. generasjonen", slik som stealth og en viss evne til å slå sammen data. av nye aktører innen global militær luftfart. Den mest suksessrike modellen til dags dato er K-FX-programmet Sør-koreansk, utviklet av Korean Aeronautical Industry, eller KAI, hvorav prototypen er i sluttmontering nær Seoul. Flyet, 17 m langt og 12 meter bredt, vil ha en maksimal startvekt på 25 tonn, det samme som for flyet. Rafale fransk, og vil erstatte F4 Phantom II og F5 Tiger som fortsatt er i tjeneste med det sørkoreanske luftvåpenet. Tomotorer, det tar fysiognomien til F35 avslører dens stealth-natur, selv om det absolutt ikke vil være på nivå med det amerikanske flyet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler