Azeri styrker ved portene til den regionale hovedstaden Stepanakert i Nagorno-Karabakh

Ettersom øynene til de vestlige mediene er rettet mot resultatene av det amerikanske valget og suksessen til Joe Biden, nådde krigen mellom Armenia og Aserbajdsjan i Nagorno-Karabakh et nytt nivå i går, da tropper Baku har beslaglagt byen Shushi, noen få kilometer sør for den regionale hovedstaden Stepanakert, en by desto mer strategisk da den kontrollerer hovedaksen for kommunikasjon mellom den regionale hovedstaden og Armenia. I motsetning til konflikten som rammet regionen for tretti år siden, påtvinger de aseriske styrkene, mye overlegen i antall, og massivt støttet av Tyrkia, seg nå mot de armenske troppene, ikke uten å betale en veldig viktig pris, både når det gjelder materialer enn i menneskelivet.

Hvis denAserbajdsjan gjorde raske fremskritt i begynnelsen av konflikten, registrerer mange suksesser spesielt på grunn av den massive bruken av droner og herreløs ammunisjon, har denne progresjonen bremset kraftig de siste ukene, med høsten og dårlig vær, noe som gjør de elektro-optiske systemene til luftressurser mye mindre effektive. Da luftstøtten knapt var ute av spill, befant de aseriske troppene seg i et scenario som var sammenlignbart med det på 90-tallet, overfor ekstremt mobile og krigførende armenske styrker, som påførte dem store tap og gjorde fremgang både vanskelig og vanskelig. veldig dyrt.

orlan 10 uav Forsvarsnyheter | Armenia | Artilleri
Videoer utgitt av det armenske departementet for de væpnede styrker antyder at armenske styrker har tatt i besittelse av russiskproduserte Orlan 10 lette droner for å dirigere deres artilleriangrep.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Armenia | Artilleri

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler