De forente arabiske emirater tar ytterligere skritt mot anskaffelse av F35

Valgt eller ikke, president Donald Trump virker fast bestemt på å komme til enighet med superkontrakten for salg av våpen til De forente arabiske emirater, etter signeringen av en traktat for å normalisere forholdet til Israel, og spesielt knyttet til anskaffelsen av 50 F35A-jagerfly for UAE Air Force. Faktisk Utenriksdepartementet har nettopp annonsert at det har godkjent dette salget, i tillegg til 18 MALE MQ-9B Sky Guardian dronesystemer og et veldig stort parti luft-til-luft og luft-til-bakke ammunisjon, for et beløp på 23 milliarder dollar.

Bandeau02 News Defense | Militære allianser | Jagerfly
De forente arabiske emirater tar enda et skritt mot oppkjøpet av F35 4

Transaksjonen, som ble utført kraftig av presidenten i embetet trolig frem til 20. januar, har derfor tatt et stort skritt mot realiseringen, selv om flere medlemmer av kongressen, særlig demokrater, har uttrykt store forbehold om dette. Hvis det faktisk skulle bli godkjent av kongressen, la oss huske at i dag er senatet likt mellom republikanere og demokrater i påvente av nyvalget i Georgia, og at Representantenes hus har et demokratisk flertall, ville det utvilsomt vært et kupp, sannsynligvis verdt et siste standpunkt for den avtroppende presidenten.

GA MQ9B Skygadian Defense News | Militære allianser | Jagerfly
I tillegg til 50 F35A, dekker den amerikanske salgskontrakten med De forente arabiske emirater også anskaffelsen av 18 MQ9B Sky Guardian-systemer for nesten 3 milliarder dollar.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT