Tyskland bestiller 38 jagerfly Typhoon med omfattende ytelse

I mars 2020, etter en omfattende konsultasjon med sikte på å erstatte flåten av Panavia Tornado jagerbombefly, Tyskland hadde kunngjort ordren 30 F/A 18 E/F Super-Hornet jagerfly og 15 EA-18G Growlers fra amerikanske Boeing, samt 93 nye Eurofighter kampfly Typhoon. Men blant disse 93 flyene var 33 av dem ment å ikke erstatte Tornado i tjeneste siden tidlig på 80-tallet, men de første jagerflyene Typhoon kjøpt opp av Luftwaffe på begynnelsen av 2000-tallet. Denne ordren er nettopp gjort offisiell av Berlin, ledsaget av en bestilling på 5 kablede enheter for til eksperimentelle formål, for et samlet beløp på € 5,4 milliarder, etter å ha ventet nesten ett år etter den første kunngjøringen.

Bandeau03 News Defense | Tyskland | Jagerfly
Tyskland bestiller 38 jagerfly Typhoon med utvidet ytelse 4

De nye Typhoon som Luftwaffe vil motta vil ikke lenger ha mye til felles med de første eksemplene som de skal erstatte. Tranche I hadde faktisk bare Air-Air-evner, hovedoppdraget til flyet, og dets bevæpning var begrenset til dens 27 mm Mauser BK-27 kanon, og AIM-120 og IRIS-T missiler for luftkamp. På den annen side har de nye flyene som Luftwaffe skal motta, tilhørende Tranche 3B, omfattende bærekapasitet, spesielt med luft-til-luft-missilet. AIM-132 ASRAM og særlig det europeiske langtrekkende rakett METEOR, så vel som luft-til-bakke angrepsevner, med transport av Taurus KEPD 350 kryssermissiler, Marte ER antiskipsmissiler, AGM-88 Skader strålingsmissiler og snart fra Spyd 3 luft-til-overflate-missil Storbritannia.

Euro Fighter Typhoon av Luftwaffe på patrulje Forsvarsnyheter | Tyskland | Jagerfly
Tyskland bestiller 38 jagerfly Typhoon med utvidet ytelse 5

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler