MBDA begynner utviklingen av MLP-missilet som vil utstyre franske Tiger-helikoptre

Ventetiden var lang, men utviklingen av det fremtidige Long Range Missile, eller MLP, som skulle erstatte Hellfire antitank-missilene som utstyrer Tiger HAD, ble offisielt lansert 13. november i Bourges av Europeisk missil MBDA i nærvær av ministeren for væpnede styrker, Florence Parly. Utviklingsfasen vil vare i 5 år, og det nye panservernmissilet vil utstyre Tiger HAD og Tiger 3 Helikoptrene til Hærens Lette Luftfart fra 2028. Totalt bestilles 500 MLP/MHT-missiler av Forsvarsdepartementet.

Bandeau03 News Defense | Nagorno-Karabakh konflikt | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
MBDA begynner utviklingen av MLP-missilet som skal utstyre de franske Tiger 5-helikoptrene

Som MMP kom i tjeneste i 2017 i de franske hærene er MLP en NLOS-missil, noe som betyr at den kan avfyres uten direkte sikt til målet. Missilet er faktisk utstyrt med en søker som er i stand til å hekte et mål "i farten", slik at utskytningshelikopteret kan forbli under beskyttelse av terrenget når det skyter, og derfor ikke bli utsatt for returild. Dette punktet har blitt avgjørende i dag med spredningen av kortdistanse luftvernsystemer som representerer en dødelig trussel mot kamphelikoptre, slik engasjementene i Donbass og Nagorno-Karabakh har vist.

SPikeattack News Defense | Nagorno-Karabakh konflikt | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Tallrike videoer som viser SPIKE-missilangrep ble spredt på internett og sosiale medier av aseriske styrker under Nagorno-Karabakh-konflikten

Imidlertid, og i samsvar med forpliktelsene til de franske hærene, vil anti-tank-missilet forbli, under hele varigheten av flyturen, under kontroll av Tiger-mannskapet, koblet til enheten med en optisk fiber som sender tilbake et videosignal og gjøre det mulig å pilotere missilet, og spesielt å utpeke eller forby mål, slik tilfellet er i dag med MMP. Vi snakker her om "mann i sløyfen", som betyr at rakettens bane vil forbli under kontroll av menneskelig beslutning, for å unngå eller begrense sideskade.

Missilets ytelse er naturlig nok ikke detaljert i kommunikasjonen som ble gjort under kunngjøringen. Det ser ut til at den vil ha en rekkevidde på 8 til 10 kilometer, en militær ladning med flere effekter, og som vi sa, aktiv videotilbakemelding dag og natt. Utskyteren utstyrt med 4 missiler vil bare nå 200 kilo, og dermed tillate mindre kraftige fly enn Tigeren å bli utstyrt med dem, og sistnevnte for å opprettholde utmerket manøvrerbarhet selv bevæpnet med sine 8 anti-missiler, samtidig som den drar nytte av lavere forbruk. et avgjørende element for militære operasjoner.

mmp1 0 Forsvarsnyheter | Nagorno-Karabakh konflikt | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
MLP / MHT deler et felles DNA med MMP som allerede er i tjeneste i de franske hærene. Legg merke til den optiske fiberen distribuert ved lansering.

Vi bemerker imidlertid at det franske missilet vil vise et område som er betydelig lavere enn dets hovedkonkurrent, den israelske SPIKE NLOS, hvis rekkevidde er kunngjort på 25 km. Spesielt dette missilet ga en avgjørende fordel, sammen med Israelsk vagrant ammunisjon som Harop, til de aserbajdsjanske hærene under konflikten i Nagorno-Karabakh, ved å ødelegge en rekke armenske panserkjøretøyer samt luftvern- og artillerisystemer. Dessuten Tyske tigre vil mest sannsynlig bære denne nye israelske raketten i årene som kommer, er Tyskland i hjertet av Eurospike-programmet i samarbeid med den hebraiske staten.

Imidlertid, denArmy Light Aviation French foretrekker feltmaskering og taktisk flyging, et felt der det har blitt en ekspert, over langdistanseengasjementer, favorisert av angelsakserne, slik at flyene kan være mye nærmere engasjementssonen uten å avsløre deg selv. I tillegg er den raske økningen i rekkevidde av luftvernsystemer som Pantsir SM, som vil være i stand til å engasjere mål på 40 km sammenlignet med 20 km i dag, har en tendens til å validere tilnærmingen som ble vedtatt av de franske hærene. Fremfor alt er MLP en integrert del av Tiger-system 3, spesielt knyttet til informasjonssystemet til SCORPION-program samt MUM-T kommunikasjonssystemet for rekognoseringsdroner, som tillater bruk av våpensystemet i form av avansert samarbeidsengasjement.

MBDA Battlefield-engasjement Nyheter Forsvar | Nagorno-Karabakh konflikt | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
MLP ble opprinnelig presentert sammen med MMP i 2011 av MBDA på Paris Air Show. Det tok mer enn 9 år å faktisk starte programmet.

Vi kan imidlertid beklage at det tok så lang tid å lansere MLP-programmet, også kalt MHT for Missile Haut de Trame. Faktisk ble den første kunngjøringen gjort i 2011 av MBDA, samtidig med den om MMP, de to missilene deler mange teknologiske aspekter. Det kunne dermed blitt spydspissen for Support and Destruction-versjonen av ALAT Tiger-helikoptrene, i stedet for de amerikanske Hellfires. Det er sannsynlig at med MMP- og MLP-paret, kunne MBDA Frankrike ha vunnet i visse europeiske konkurranser siden vunnet av israelerne, og SPIKE har erstattet MILAN- og HOT-missilene i mange hærer.

Til slutt merker vi at ministeriell og industriell kommunikasjon rundt programmet fremhever dens økonomiske og sosiale dimensjon, med 350 direkte arbeidsplasser sikret i 5 år i utviklingsfasen, og 250 i løpet av de 10 årene med produksjon. Disse tallene forteller oss at MLP-programmet totalt vil generere 350 millioner euro i sosiale og skattemessige inntekter til statsbudsjettet, og vil gjøre det mulig å spare 250 millioner euro i sosiale ytelser, eller 450 millioner euro mer. Som en påminnelse har MMP-programmet et totalt budsjettmessig fotavtrykk på €700 millioner for 400 skytestasjoner og 1750 missiler i perioden 2011-2025, inkludert utvikling. Budsjettet for utvikling og produksjon av 500 MLP/MHT ser ut til å være omtrent likeverdig.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler