US Air Force eksperimenterer med hundeovervåkingsroboter

Science fiction er full av historier om militærroboter med egenskapene til visse dyr, og hunden er sannsynligvis en av de mest representerte i denne litteraturen. Det skal sies at hunder har fulgt soldater i uminnelige tider. Allerede under de romerske felttogene i antikken, fulgte den berømte Canis Pugnax, en rase nær dagens Cane Corso, troppene til Marcus Aurelius i Tyskland og skremte motstanderne. Ankomsten av motorisert teknologi i hærer, selv om den eliminerte hester, muldyr og okser fra militære inventar, fikk ikke hunden til å forsvinne fra slagmarken.

Flere hunder ble kjent for sitt engasjement for kamp, ​​som for eksempel Bull Terrier "Sersjant Stubby", som i 1917 fulgte sin eier, korporal James Conroy, fra sitt amerikanske treningssenter til de franske skyttergravene, og deltok i 17 kamper, ble såret av en tysk granat, og til og med fanget en tysk spion. Men bruken av hunder i kamp var ikke alltid så strålende. Russiske styrker, under den store patriotiske krigen, trente mange hunder til å skynde seg under stridsvogner for å finne maten deres. Vel fremme ble hundene utstyrt med en mine som eksploderte under tanken, og ødela det pansrede kjøretøyet og drepte dyret. I dag fortsetter hunder å følge militæret i kamp, ​​hovedsakelig for å oppdage, ved å bruke lukten, eksplosiver eller våpen eller ammunisjon, og for å hjelpe til med å sikre sensitive steder, for eksempel militærbaser.

CS 2 2 LEGACY Sergeant Stubby 05 Defense News | Militære droner og robotikk | Landdroner
Stubby Bull Terrier overlevde sine 18 måneder med krig i Frankrike og slaget ved Chemin des Dame. Han er fortsatt den mest dekorerte hunden i amerikansk militærhistorie.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Militære droner og robotikk | Landdroner

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler