Den amerikanske kongressen ønsker å motsette seg salg av F35A til UAE

- Annonse -

Siden hans nederlag i presidentvalget, virker president Trump og hans administrasjon fast bestemt på å fremskynde visse filer som anses som kritiske av den amerikanske lederen. I tillegg til slutten av ObamaCare, gjelder tre av disse filene direkte American Defense, nemlig 2021 forsvarsbudsjettstemmeden tilbaketrekning av amerikanske tropper fra Irak og Afghanistan, Og salg av F35A og MQ-9 droner til De forente arabiske emirater, en kontrakt som når det faraoniske beløpet på 23 milliarder dollar. Hvis de to første filene fører til kritikk og spørsmål fra medlemmer av den amerikanske kongressen, både representanter og senatorer, provoserer levering av slikt sensitivt materiale til De forente arabiske emirater, på sin side, stadig sterkere motstand fra demokratiske senatorer, men også fra visse republikanere, skape et ekte opprør i Senatet som til nå hadde blitt støttet av president Trump, i en åpenbar atmosfære av slutten av hans regjeringstid.

Faktisk har denne onsdagen demokratiske senatorer Bob Menendez (New-Jersey) og Chris Murphy (Connecticut), samt den republikanske senatoren Rand Paul (Kentucky), foreslo en lov om å forby salg av 50 F35 og 18 MQ-9B-droner samt den av den vedlagte ammunisjonspakken er verdt 9 milliarder dollar alene. Men i motsetning til tidligere innvendinger basert i det vesentlige på risikoen for at et slikt salg kunne generere for sikkerheten til Israel, mens regjeringen av B. Netanyahu hadde halvhjertet godkjent salget, stoler den parlamentariske opposisjonen i dag på risikoen knyttet til den regionale destabiliseringen som potensielt kan genereres av den, samt risikoen for lekkasje av kritiske teknologier.

Wing Long UAE skutt ned forsvarsnyheter | Jagerfly | Jemen konflikt
De forente arabiske emirater satte inn Wing Loong 2-droner anskaffet fra Beijing til Libya da Washington nektet å selge MANNELIGE droner til landet.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Jemen konflikt

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler