Athen vil offisielt be Washington om en Arleigh Burke-ødelegger

I flere år har greske myndigheter håpet å få lån eller salg av en brukt Arleigh Burke-klasse destroyer eller en Ticonderoga-klasse cruiser fra sine amerikanske kolleger, for å styrke dens luftvernevne og være i stand til å takle den voksende tyrkiske makten. Til nå har disse forespørslene gått gjennom militære eller teknokratiske kanaler, har aldri fått positive svar heller ikke fra Washington, og enda mindre fra den amerikanske marinen, som sliter med å opprettholde et minimumsformat for å svare på økningen i operativt press. Men det er klart at president Kyriakos Mitsotakis ikke virker klar til å forlate denne ambisjonen, og han mener til og med at nå er det rette tidspunktet for å bringe denne forespørselen gjennom politiske kanaler, direkte til den nye amerikanske administrasjonen.

Konkret stoler greske myndigheter på flere uttalelser fra amerikanske militære tjenestemenn som antyder at den amerikanske marinen ikke vil være i stand til å øke sin totale skipsstørrelse i de kommende årene, mens nye enheter av destroyerne Arleigh Burke og Constellation-fregatter skal settes i tjeneste. Derfor anslår Athen at den amerikanske marinen nødvendigvis vil måtte pensjonere noen få Burke-klassedestroyere, blant de første skipene som kommer i drift, noe som gjør at Hellas kan tilby å anskaffe en brukt enhet til en lavere pris.

Burke SM2 Defense News | Militære allianser | Jagerfly
Den første generasjonen Arleigh Burke-klassejagere har 90 vertikale siloer, noe som gjør dem til et av de beste væpnede skipene i verden

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler