US Marines Corps vil ha lett vagrant ammunisjon i infanterienheter

Under andre verdenskrig hadde alle amerikanske infanterikompanier et team med 60 mm mortere, ment å gi kortdistanse artilleristøtte når det var nødvendig. Forbedringer i kommunikasjonsteknologi og utvalget av tradisjonelle artillerisystemer har gradvis eliminert denne praksisen. Imidlertid, og til tross for ankomsten av infanteri-panservernmissiler, slik som Javelin, mener marinekorpsstaben i dag at enhetene deres trenger et løft i sin egen ildkraft. Heller enn å gå tilbake til 60 mørtler, og som de israelske styrkene, søker korpset i dag anskaffe lett vagrant ammunisjon som virker i svermer for denne funksjonen.

Det må sies at herreløs ammunisjon i stor grad har demonstrert sin effektivitet de siste månedene, spesielt under Nagorno-Karabakh-konflikten, hvor de israelskproduserte Harop, Harpy og Defender-1 utplassert av de aserbajdsjanske styrkene desimerte pansrede kjøretøyer, luftvernforsvar og støttepunktene til de armenske styrkene som sto overfor dem, uten at sistnevnte hadde kunne gjengjelde. Bare ankomsten av dårlig vær, fra midten av oktober, gjorde det mulig å redusere presset som denne herreløse ammunisjonen legger på de armenske forsvarerne. De nøyaktige resultatene av disse angrepene er fortsatt upresise, spesielt siden tallene er minimert eller overdrevet på begge sider avhengig av saken, men det er ingen tvil om at disse våpensystemene spilte en stor rolle i den aseriske seieren denne høsten.

switchblade300 e1607616412327 Forsvarsnyheter | Amfibisk angrep | Nagorno-Karabakh-konflikten
Switchblade 300 vandrende ammunisjon ble testet av amerikanske spesialstyrker under konflikten i Afghanistan som startet i 2013, med angivelig utmerkede resultater.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Assaut amphibie | Conflit Haut-Karabakh

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler