Trump var klar til å vinne sitt oppgjør for å selge F35s til De forente arabiske emirater

Overgangsfasen mellom administrasjon av Donald Trump et celle de Joe Biden, som må avsluttes med innvielsen av sistnevnte 20. januar, er gjenstand for intense konfrontasjoner mellom den demokratiske og den republikanske leiren, spesielt på temaet forsvarsspørsmål. Dermed presidenten i embetet i ytterligere en måned, lobbet for bestå Pentagon-budsjettet i 2021, der han plasserte noen av aksene som han anser som prioriterte. Paradoksalt nok truer den samme Donald Trump i dag med å pålegge sitt presidentveto mot det samme budsjettet, hvis den amerikanske kongressen klarte ikke å gi etter for flere av disse kravene, inkludert å stoppe prosedyren som hadde som mål å gi nytt navn til militærbaser som bærer navnene til konfødererte soldater fra borgerkrigen, samt en endring av et lovforslag som forbyr internettgiganter å fjerne politisk innhold som de anser for å være desinformasjon, et tema som irriterte presidenten ekstremt under presidentkampanjen.

La Representantenes hus har allerede validert Pentagon-budsjettet i 2021 i begynnelsen av uken, og Senatet, fortsatt med republikansk flertall, ser ut til å gjøre det samme. Er denne kompensasjonen tilbudt Donald Trump? Uansett har det samme senatet nettopp avvist to regninger for å avbryte salgsprosedyren på 50 F35A, 18 MQ-9B Guardian dronesystemer, og et imponerende lager av ammunisjon og reservedeler, alt for et faraonisk beløp på 23 milliarder dollar, med 46 stemmer mot 50 for den første, og 47 stemmer mot 49 for den andre. Faktisk har presidenten nå frie hender til å gå videre i denne saken og signere kontrakter før presidentinnsettelsen.

Senatet Nyheter Forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
De forente arabiske emiraters senat avviste demokratenes regninger om å avbryte salget av F35A og MQ9B til De forente arabiske emirater

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT