Ofrer Frankrike en del av sin forsvarsindustri på alteret for samarbeid med Tyskland?

Det er offisielt, selskapet knds, som samler fransk Nexter og tyskeren Krauss-Maffei Wegman, og som til nå ble administrert av en to-hodet struktur bestående av administrerende direktør for Nexter Stephan Mayer og hans motpart fra KMW, vil se strukturen utvikle seg, og vil nå bli administrert av et styre på 9 personer ledet av Philippe Petitcolin , administrerende direktør fra den franske motorprodusenten Safran, mens selskapet vil komme under ledelse av Frank Haun, til nå sjef for KMW, som vil bli erstattet i denne stillingen av selskapets visepresident, Ralf Ketzel, mens Stéphane Mayer for sin del forlater Nexter, uten at hans etterfølger har blitt navngitt før nå.

Både Forsvarsdepartementet og Økonomidepartementet hilser denne utviklingen velkommen, som markerer tilnærmingen til de to europeiske konsernene. Det er også spesifisert at den daglige ledelsen i KNDS vekselvis skal innehas av en tysk og en fransk person, og at konsernets eierandel forblir den samme, med streng paritet mellom Frankrike og Tyskland. Denne avgjørelsen vekker imidlertid langt fra overveldende entusiasme, spesielt i Frankrike, med den uttalte og påtatte frykten for at den nasjonale industrien som produserer landmilitære kjøretøy, litt etter litt vil komme under tysk kontroll. I sine severdigheter, den nest ledende tyske gruppen på dette feltet, Rheinmetall, veldig politisk støttet og spesielt i Forbundsdagen, som ville se hverandre godt integrere en europeisk pansret gigant på lik linje med KNDS, som mekanisk ville redusere Frankrikes relative andel til bare 25 % i den hypotetiske nye gruppen som dermed ble opprettet.

lEMBT et chassis av Leopard 2 lag av et tårn fra Leclerc Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
E-MBT-demonstratoren, en boks med Leopard 2 toppet med et Leclerc-tårn, er et av symbolene på fransk-tysk tilnærming i KNDS

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler