US Navy anerkjenner designfeil i LCS i Freedom-klasse

Da det første Littoral Combat Ship, USS Freedom, gikk i tjeneste, var den amerikanske marinen full av lovord for sin nye teknologiske gullkorn. Det kystnære flerbrukskrigsskipsprogrammet, som er basert på to distinkte klasser Freedom and Independence, var ment å utgjøre en revolusjon innen moderne sjøkamp. Svært automatisert, integrerte LCS spesielt en modulær struktur som lar skipet gå om bord, i form av containere, forskjellige taktiske moduler, enten det skal distribueres kommandoenheter, utføre minekrigføringsaksjoner eller utføre krigføring mot ubåter. I tillegg hadde Freedom-klassens korvetter et helt nytt fremdriftssystem som tillot kraftig akselerasjon og en toppfart på nesten 50 knop.

Dessverre ga den første entusiasmen raskt plass til en endeløs rekke skuffelser, og programmet ble bare holdt til sin konklusjon takket være den gjentatte intervensjonen fra Senatet, som flere ganger nektet å la den amerikanske marinen kansellere gjenværende skip på bestilling. I spørsmålet, svært utilstrekkelig operativ kapasitet og ildkraft gitt utviklingen av trusler, selv i kystsonen, svikt i den modulære designen som etterlater skipene i et standardformat ute av stand til å utføre ASM eller krigsminer, og en skjør og sviktende fremdriftssystem for de 17 enhetene i Freedom-klassen.

Freedom LCS Speed ​​​​News Defense | Militære marinekonstruksjoner | FORENTE STATER
Freedom-klassen LCS var opprinnelig forventet å nå hastigheter på rundt 50 knop, men opererer nå med 10 eller 12 knop på grunn av feil på fremdriftssystemet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militær sjøkonstruksjon | FORENTE STATER

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler