Qatar henvender seg til KMWs tyske bokser og slipper Nexters VBCI

For nøyaktig 3 år siden annonserte Doha to store kontrakter for den franske forsvarsindustrien : utøvelse av en opsjon på kjøp av 12 fly Rafale i tillegg til de 24 som allerede er bestilt, samt en kontrakt på 2 milliarder euro for å anskaffe 490 pansrede infanteristridskjøretøy, eller VBCI, produsert av Nexter. Hvis bestillingen Rafale gikk perfekt, og er nesten ferdig i dag, VBCI-filen har på sin side opplevd en rekke forsinkelser, med prosessen med å velge tårnet som skulle utstyre det pansrede kjøretøyet, deretter på grunn av økende spenninger mot de sterkeste motstanderne Paris og Doha i saker som ikke er relaterte til denne.

Faktisk endte de økende spenningene mellom Paris og Ankara, enten det gjaldt syriske, libyske og egeiske spørsmål, opp med å nå Qatar, et land svært nær Tyrkia og spesielt dets president RT Erdogan, som Emiren av Qatar deler en dyp tilknytning til Muslimsk brorskap, også i trådkorset til franske myndigheter. I tillegg bidro ikke Frankrikes gode forhold til De forente arabiske emirater, som Qatar er i stadig sterkere konkurranse med, til å roe situasjonen. For å fullføre det hele, tiltalte fransk rettsvesen i mars 2019 Nasser Al-Khelaïfi, president for Bein Media Group og Paris Saint Germain, og favoritt til Emiren fra Qatar, for mistanke om korrupsjon i tildelingen av TV-rettigheter til verdensmesterskapet i 2026, som vil finne sted i landet.

DIMDEX 2018 Al Wajbah VBCI 8x8 pansret utstyrt med Kongsberg turret Protector 30mm kanon 925 001 Forsvarsnyheter | Bygging av pansrede kjøretøy | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
VBCI med Konsberg tårn presentert på DIMDEX 2019

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Bygging av pansrede kjøretøy | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler