Ofre for gigantisk hacking, amerikanske byråer peker på Russland

Affæren vakte oppsikt over Atlanterhavet. Faktisk ble flere av de viktigste amerikanske myndighetene, inkludert Department of Homeland Security, hacket i flere måneder av et team av hackere som potensielt hadde tilgang til alle e-postene og dokumentene som ble utvekslet av disse byråene, og skapte et av de største sikkerhetsbruddene USA har opplevd de siste tiårene. I tillegg til metodene hackerne har brukt og de potensielt lekkede dataene, er Department of National Security nå ute etter å finne opprinnelsen til hacket, og det ser ut til at alle veier fører til Moskva.

Det er gjennom en Orion-programvareplattform fra det kaliforniske utgiveren SolarWinds at hackerne skal ha klart å trenge inn i systemene til flere av disse amerikanske myndighetsorganene, samt mange selskaper, programvaren med mer enn 18.000 kunder ifølge utgiveren. Plattformen ble isolert fra resten av nettverket for detaljert undersøkelse utført av Cybersecurity and Infrastructure Security Agency som har ansvaret for etterforskningen. Sistnevnte advarte også om at andre sikkerhetsfeil hadde blitt utnyttet av hackerne, utover bare Orion-programvaren.

orion sammendrag hjem Nyheter Forsvar | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk | Spionasje
Solarwinds 'Orion-plattform brukes i mange føderale avdelinger og byråer, så vel som i mange selskaper i USA

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Communication et Réseaux Défense | Espionnage

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler