USA trapper opp maktdemonstrasjoner mot Kina

Trump-administrasjonen har tydeligvis ingen intensjon om å holde en lav profil på den internasjonale scenen frem til Joe Bidens innsettelse 20. januar. Faktisk, i rask rekkefølge, har amerikanske destroyere dratt for å utfordre Beijing ved å passere maritime soner som Kina har gjort krav på, på juridiske grunnlag som er uforenlige med internasjonal lov, ifølge Washington. Disse hendelsene skapte naturlig nok økte reaksjoner fra kinesiske myndigheter, noe som viser det spenningene mellom de to verdensøkonomiske og militære gigantene er på sitt høyeste i dag.

19. desember 2020 ble den amerikanske ødeleggeren USS Mustin, et skip fra Arleigh Burke-klasse, dermed krysset Taiwan-passetuten å ha varslet Beijing tidligere. Men for de kinesiske myndighetene tilhører denne havstrekningen Folkerepublikken Kina, siden øya Taiwan også regnes som en del av landet, selv om den er i hendene på løsrivelse, ifølge deres lesning av den . Naturligvis, for Taipei, er lesningen helt annerledes, de to landene er forskjellige og øya Taiwan er på ingen måte en løsrivelsesprovins i Folkerepublikken Kina. Inntil nylig var Taiwanstredet de facto atskilt av en medianlinje som skilte farvannet under kontroll av Beijing og de under kontroll av Taipei. Men etter den fornyede spenningen i sommer mellom de to landene, kinesiske myndigheter kunngjorde at de ikke lenger tok hensyn til denne grensen.

burke class destroyer Nyheter Forsvar | Force Deployment - Gjenforsikring | FORENTE STATER
Destroyerne USS McCain og USS Mustin er begge Arleigh Burke-klasse

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Utplassering av styrker - Gjenforsikring | FORENTE STATER

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler