Sammendrag 2020: Store teknologiske fremskritt innen forsvar i 2020

Hvis 2020 vil gå inn i historien som året for den store Covid-19-pandemien, vil det også, når det gjelder forsvarsteknologier, være et sentralt år som markerer overgangen mellom den teknologiske visjonen som er arvet fra den kalde krigen som hadde utviklet seg lite de siste årene. De siste 30 årene, og de forstyrrende teknologiske tilnærmingene i gang i mange væpnede styrker, og i mange forskningslaboratorier. Blant disse mange og varierte fremskritt, fortjener noen spesiell oppmerksomhet.

1- Hypersoniske våpen

Hypersoniske våpen har vært kjernen i bekymringene til det store flertallet av store teknologiske nasjoner. Emnet er ikke nytt, siden Kh47m2 Kinzhal hypersoniske missil har vært i tjeneste i mer enn ett år i Russland, men 2020 vil ha vært året da hypersoniske våpen ble en av hovedaktørene i det nye våpenkappløpet. I Russland, en pioner innen feltet, vil 2020 ha markert testing av 3M22 Tzirkon hypersoniske marine missil begynner, i tillegg til innføringen av de første strategiske systemene som frakter Avangard hypersoniske glider. Landet kunngjorde også utviklingen av nye mer kompakte versjoner av Kinzhal og Tzirkon-missilene, for å utvide bruken, spesielt om bord på de nye Su-57 jagerflyene.

test av tzirkon 3M22 Tyskland | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler
I 2020 utførte Russland flere avfyringstester av 3M22 Tzirkon antiskipsmissil fra fregatten Admiral Gorshkov

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler