Syntese 2020: Tyrkia utfordrer og mistroer Vesten

2019 hadde allerede vært preget av økende spenninger mellom de vestlige leirene og Ankara, med anskaffelsen av S-400 luftvernsystemer fra Russland, utestengelsen av Tyrkia fra F-35-programmet og intervensjonen av hærenes tyrkiske styrker i Nord-Syria mot kurderne i YPG, allierte av anti-Daesh-koalisjonen ledet av USA i landet. Den ble også rystet av avsløringer om det urolige forholdet mellom det tyrkiske regimet og den væpnede islamske gruppen, samt med en rekke islamistiske militser til stede i Syria. Det er imidlertid 2020 som vil markere Tyrkias historiske skifte på den internasjonale geopolitiske scenen, med et stadig mer markant brudd med sine europeiske og amerikanske allierte, og en stadig mer betydningsfull posisjon i det østlige Middelhavet og i Kaukasus.

Tyrkiske styrker på 4 fronter i 2020

De tyrkiske væpnede styrkene vil i 2020 ha opplevd en operativ aktivitet ulik den som har vært deres siden slutten av andre verdenskrig. Ankara vil faktisk ha grepet inn militært i ikke mindre enn 3 væpnede konflikter, og vil ha blåst kraftig inn i glørne av en fjerde, utplassert flere titusenvis av menn utenfor sine grenser, og mangedoblet stadig mer alvorlige gnisninger med sine naboer med vestlige og utenlandske styrker posisjonert for å begrense eller moderere disse konfliktene.

APC Tyrkisk Syria Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Vanlige tyrkiske styrker i Nord-Syria

Forlengelsen av den syriske konflikten


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler