De 7 viktigste forsvarsutfordringene i 2021

2020 var et år med ekstraordinær intensitet forsvarsmessig, både fra et politisk og teknologisk synspunkt. Og uansett hva noen medier sier, er det svært sannsynlig at 2021 vil være i samme slengen, med stadig mer intense internasjonale friksjoner, akselererende global opprustning og stadig tydeligere nasjonale posisjoner, alt som fører til en økning i kriser i antall og intensitet. Enkelte emner vil måtte følges med stor oppmerksomhet i de kommende ukene og månedene, fordi de sannsynligvis vil betinge forsvarsspørsmålene for 2021 og årene som kommer.

USAs forsvar og internasjonal politikk

USA er i dag fortsatt den største militære og økonomiske makten på planeten. Det er også landet som utplasserer flest tropper og militære eiendeler utenfor sine grenser. Det er derfor ikke overraskende at utviklingen i dens forsvarspolitikk og dens holdninger på den internasjonale scenen i stor grad bestemmer utviklingen i spenningene i verden. Etter de 4 kaotiske årene med Trump-presidentskapet i dette området, setter mange sitt håp til den nye presidenten Joe Biden for å roe de forskjellige spenningssentrene på planeten. Men inntil nå har den neste leietakeren i Det hvite hus vært veldig diskret når det gjelder retningene han har til hensikt å gi til sin politikk på disse nøkkelområdene.

Biden-presidenten velger Afrika | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Mens mange tror at Joe Biden vil følge i fotsporene til Barak Obama når det gjelder utenrikspolitikk, har den nye amerikanske presidenten holdt seg svært vag om temaet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Afrika | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler