Vil 2021 bli året for Rafale ?

I 2007 var den franske forsvarsministeren i Fillon-regjeringen, Hervé Morin, full av kritikk og forbehold om programmet. Rafale : for effektivt, for teknologisk, Dassault Aviation-flyet var fremfor alt for dyrt, mens Europa var engasjert i rask deflasjon av de væpnede styrkene og spesielt av budsjettet som ble bevilget til forsvaret. Det er sant at Frankrike på den tiden opprettholdt utmerkede forhold til Moskva som med Beijing, og forpliktelsene til de franske hærene så ut til å være begrenset til intervensjoner mot opprør som i Afghanistan.

14 år senere kunne det samme flyet notere et eksepsjonelt år innen eksport, muligens til og med overgå den ekstraordinære serien som ble spilt inn av Jean-Yves Le Drian, da sistnevnte klarte å suksessivt overbevise Egypt, Qatar og India om å skaffe seg franskmennene fly mellom 2015 og 2016. Året som begynner ser faktisk eksportmuligheter for Rafale akkumulere, med svært ofte reelle og påviste sjanser for suksess, sannsynligvis for å gjøre programmet Rafale den kommersielle suksessen som ingen spådde for ti år siden.

Rafale i greske farger Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
den Rafale er spent på av det greske luftforsvaret, med den endelige kontrakten som skal undertegnes før slutten av januar 2021

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler