Will Roper ønsker å erstatte F35 med NGAD i US Air Force

- Annonse -

Vil operere, den svært innflytelsesrike lederen av US Air Force-oppkjøpsprogrammer, har aldri lagt skjul på sine forbehold angående F35-programmet, som han anser som både for komplekst, for allsidig, truende amerikansk industriell saldo i dette området og fremfor alt for dyrt. Mens hans posisjon potensielt er truet av den forestående ankomsten av Biden-administrasjonen, øker han sine kunngjøringer, både for å presentere seg selv som en apolitisk ressurs i konkurransen mellom USA og Kina, samt for å fremheve sitt neste generasjons Air Dominance-program, eller NGAD, og konseptet til Digital Century Serie, på mange måter anti-tesen til F35-programmet.

Og kunngjøringene de siste dagene fra Will Roper har fortjenesten stiller tydelig problemet med F35-programmet. Ifølge ham ville det være illusorisk å håpe at kostnadene ved eierskap av Lockheed-Martin-enheten til og med ville falle utover de allerede nådde terskelene. På dette kostnadsnivået vil imidlertid ikke US Air Force kunne anskaffe alle de 1763 F35A-ene som opprinnelig var planlagt å erstatte F16-ene, A10-ene og deler av F15-ene til US Air Force. For hvis sistnevnte faktisk, innenfor den nåværende rammen av den planlagte økningen i sitt årlige budsjett, kan anskaffe enhetene i de kommende 15 til 20 årene, vil den ikke være i stand til å implementere dem, gitt vedlikeholdet og brukskostnadene er ublu.

NGAD neste generasjons luftdominans USAF Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Det amerikanske luftvåpenets NGAD-program kan godt kutte ambisjonene til F35-programmet

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler